Friese Boys wint van Suameer · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys wint van Suameer

zondag 12 april 2015

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Suameer met 3-1 gewonnen. De Boys blijven daardoor in de race voor een plek in de nacompetitie.

De thuisclub begon uitstekend. Een schot van Arjen Bosma werd prima uit de hoek getikt door Suameer-doelman Gjalt Looyenga. Vier minuten later schoot Bosma na een pass van Jelmer Bloem wel raak, 1-0. Suameer kwam daarna beter in de wedstrijd. Liekele Paulusma tikte de bal over het doel en Pieter de Vries schoot naast toen hij in buitenspelpositie mocht doorgaan van scheidsrechter Over uit Sneek. Liekele Paulusma kreeg na een voorzet van Theo Koster een uitstekende mogelijkheid maar zijn kopbal verdween naast het Friese Boys-doel.

Na de thee viel er aanvankelijk weinig te beleven.
Het was Wietse van der Land die na tien minuten doel trof via een afstandsschot, 2-0.  Suameer mocht een vrije trap nemen maar Liekele Paulusma richtte precies in de handen van doelman Auke Hoekstra. Toch scoorden de gasten tegen. Auke Hoekstra stopte een vrije trap van Theo Koster maar de rebound werd verzilverd door invaller Bert van Schepen, 2-1. Pieter de Vries kreeg de kans Suameer op 2-2 te zetten maar hij schoot naast. In de slotminuten trok Friese Boys de wedstrijd definitief naar zich toe. Na een mooie actie schoot Harmen Hietkamp raak, 3-1.