Gastenonderzoek Ameland en Schiermonnikoog van start

Donderdag 16-03-2017
NES (AMELAND)/SCHIERMONNIKOOG - In navolging van Terschelling en Vlieland starten ook de gemeente Ameland en de gemeente Schiermonnikoog met een continu gastenonderzoek. Met dit gastenonderzoek willen de Waddeneilanden meer inzicht verkrijgen in het type toerist dat de Waddeneilanden bezoekt en hun waardering voor, tijdsbesteding op en ervaringen met de Waddeneilanden. Het onderzoek gaat binnenkort van start en wordt met medewerking van Wagenborg Passagiersdiensten uitgevoerd.

De gasten die Ameland en Schiermonnikoog bezoeken, ontvangen van Wagenborg Passagiersdiensten een verzoek een online vragenlijst in te vullen. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen beide Waddeneilanden de effecten van het beleid beter beoordelen en de kwaliteit van het toeristisch product bewaken en verbeteren.

Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd voert het gastenonderzoek uit. Op Terschelling en Vlieland vulden in het eerste onderzoeksjaar ruim 18.000 respondenten de enquête in, waarmee voor de eerste keer de toerist aan beide Waddeneilanden zo gedetailleerd in beeld is gebracht. De methodiek op Schiermonnikoog en Ameland sluit volledig aan op die op de andere Waddeneilanden. Daarmee is het
mogelijk om de resultaten met elkaar te vergelijken.

Wethouder Meerdink van Schiermonnikoog: “We zijn blij dat het gastenonderzoek eindelijk van start gaat. Het toerisme is de pijler onder de economie van het eiland. Het college vindt het van groot belang om meer en dieper inzicht te krijgen in de bezoekmotieven en wensen van onze gasten. Daardoor kan meer maatwerk worden geleverd in de samenstelling van het unieke toeristische
product Schiermonnikoog!”

Wethouder Bakema van Ameland: “Een gastenonderzoek is al geruime tijd een wens van de gemeente Ameland. Ameland is een bijzonder mooi eiland met een boeiende historie, prachtige natuur en vergezichten en met een specifiek oog voor duurzaam toerisme. Met dit gastenonderzoek kunnen we kennis nemen van de redenen en wensen van de moderne toerist om voor Ameland te kiezen. We kunnen ons toeristisch aanbod hiermee nog beter laten aansluiten op de behoeften van onze gasten.”

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie