Geel Wit kansloos tegen Helpman · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Geel Wit kansloos tegen Helpman

zondag 11 februari 2018

Geel Wit heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Helpman. In Groningen ging de nogal gehavende formatie van trainer Frans à Nijeholt met liefst 6-1 ten onder.

Geel Wit beleefde een moeilijke beginfase. De score werd al in de tweede minuut geopend door Ralph Boekema. Na tien minuten kon Johan Kolk net voor de lijn redding brengen. Daarna ontworstelden de Amelanders zich enigszins uit de greep van de serieuze titelkandidaat. SiardBonthuis kreeg twee goede kansen, uit een voorzet van Lars Molenaar kopte hij over en de assist van Dennis Molenaar kreeg een te zacht vervolg om doelman Joost de Graaf te verontrusten. Ook schoten van Lars Molenaar en Jurjen Metz konden niet voor gevaar zorgen.

Aan de andere kant kopte Nik Lemmink onder de bal door en werd het schot van Kevin Hofman gekraakt. Vlak voor de rust leed Geel Wit balverlies op het middenveld. Uit de uitbraak die daarop volgde maakte Danny Dijkstra 2-0.De topscorer van Helpman scoorde vlak na de rust weer en toen was de strijd eigenlijk wel gestreden. Na zo’n tien minuten in de tweede helft scoorde Bente Bonthuis weliswaar tegen, maar niet veel later bracht Dijkstra de marge weer op drie: 4-1. Na een half uur scoorde Dijkstra zijn vierde van de middag. Lars Molenaar raakte nog de paal, maar het slotakkoord was voor invaller Rik Seuren in de laatste minuut maakte hij er 6-1 van.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet (Lukas Mollema, 52’), Mark Molenaar, Pieter Kiewiet (Maikel Moll, 80); Dennis Molenaar (Djerry Spoelstra, 75’), Sander Graafsma, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, SiardBonthuis, Lars Molenaar.

BUREN Febo Roosenburg wordt de nieuwe trainer van voetbalvereniging Geel Wit. Roosenburg is nu trainer van SC Franeker. Hij wordt de opvolger van Frans à Nijeholt, die aan zijn tweede seizoen bij de Amelander zondag-derdeklasser bezig is.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00