Geel Wit – Leovardia gestaakt wegens beenbreuk · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Geel Wit – Leovardia gestaakt wegens beenbreuk

zondag 29 maart 2015

De wedstrijd Geel Wit-Leovardia is zondag gestaakt wegens een beenbreuk van Frank Beijaard. In een duel met een tegenstander werd hij op het scheenbeen geraakt met de blessure als gevolg. Het gebeurde in de slotseconden van de eerste helft. Geel Wit stond op dat moment met 2-1 voor.

De Amelanders kozen ervoor om de eerste helft tegen de harde wind in te spelen. Leovardia ging voortvarend van start en dat leverde Geel Wit-doelman Pieter Oene Smit het nodige werk op, hoewel hij niet echt in de problemen kwam. Het dichtst bij een doelpunt was Romero Escalona in de zesde minuut, maar hij kwam net tekort om de voorzet van Thimo Bosma tot doelpunt te promoveren. Vijf minuten later was het bij de eerste de beste aanval van Geel Wit wel raak.

Eerst werd een kopbal van Kevin Kiewiet door keeper Marcel Harder over de lat getikt. Uit de corner die daarop volgde kwam de bal bij Kevin Kiewiet. Die zag Christian Molenaar vrij staan en de middenvelder schoof de bal in de linkerhoek: 1-0. In de drieëndertigste minuut verdubbelde Geel Wit de voorsprong toen uit een vrije schop van Frank Beijaard Bente Bonthuis raak kopte: 2-0.

Een vertekende stand, want Leovardia was het meest op de helft van Geel Wit te vinden. Vlak voor rust kwam de aansluitingstreffer. Eerst voorkwam Bjorn Wijnberg, terug na lang blessureleed, dat Rick Kooistra naar het doel kon opstomen, maar even later werd het dan toch 2-1 door een afstandsschot van Thimo Bosma.

In overleg met beide aanvoerders besloot scheidsrechter Oosting de wedstrijd definitief af te blazen nadat Frank Beijaard met de ambulance werd weggereden. De tweede helft wordt waarschijnlijk tweede paasdag gespeeld.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Bjorn Wijnberg, Lukas Mollema; Jan Ytsma, Frank Beijaard, Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Kevin Kiewiet, Lars Brouwer.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00