Geel Wit slaat in slotfases toe tegen Drachten · Foto('s):

Geel Wit slaat in slotfases toe tegen Drachten

zondag 07 december 2014

Door te scoren in de laatste minuten van beide helften heeft Geel Wit een 2-1 overwinning behaald op Drachten. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel en daar hadden beide teams tevreden mee kunnen zijn. Maar in de slotfase ging de linksback van de bezoekers in de fout door de bal terug te spelen op zijn keeper. Hij had niet in de gaten dat Sander Hekkelman ertussen stond, de aanvaller onderschepte de bal en scoorde beheerst. De kansen in de beginfase waren voor Drachten, en dan met name voor Tjitze Deinum.

Vrijwel vanaf de aftrap kwam hij een teenlengte tekort om een voorzet van links tot treffer te promoveren. In de achtste minuut scoorde hij wel, maar assistent-scheidsrechter Marchel Kolk vlagde voor buitenspel, een signaal dat door scheidsrechter Alberts werd overgenomen. Drie minuten later trof hij weer doel uit een voorzet en van links en nu telde hij wel: 0-1.

Na een half uur spelen de eerste goede kans voor Geel Wit. Na een voorzet van Christian Molenaar schoot Siard Bonthuis via de vuisten van de doelman naast. De slotfase van de eerste helft was voor Geel Wit. Sander Hekkelman claimde een strafschop toen hij onderuit ging, maar de arbiter stond er bovenop en wilde van niets weten. In de slotminuut zag Christian Molenaar een schot gestopt door de keeper. Toch gingen de teams met een stand van 1-1 rusten, nadat een vanuit de verdediging opgebouwde aanval doeltreffend werd afgerond door Sander Hekkelman, na een assist van Christian Molenaar.

Na de rust viel er niet veel te genieten, mede door de abominabele weersomstandigheden. Na achtenzestig minuten slalomde Sander Hekkelman zich door de Drachtster defensie en ging binnen de zestien onderuit, maar andermaal wuifde de leidsman het weg. In de voorlaatste minuut kreeg Matthijs Rijpstra een afstandsschot te verwerken voordat de beslissende treffer viel.

Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra, Johan Kolk (Jan Ytsma 66), Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Lukas Mollema, Siard Bonthuis, Frank Beijaard, Jurjen Metz, Bente Bonthuis, Christian Molenaar (Robin Metz 77), Sander Hekkelman.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00