Geel Wit toont veerkracht tegen Drachten

Zondag 08-10-2017
DRACHTEN - Geel Wit heeft veerkracht getoond in de uitwedstrijd tegen Drachten. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 overwinning. De start was allerminst gelukkig voor de Amelanders.

Binnen het kwartier moest  trainer Frans à Nijeholt al twee wissels toepassen. Pieter Kiewiet werd getorpedeerd en moest geblesseerd het veld verlaten. Kayan Kiewiet was zijn vervanger. Brian Overmars kwam in botsing met de keeper van Drachten, die op Brians knie viel. De blessure laat zich ernstig  aanzien. Voor Brian kwam Luc Metz in het veld.

De beginfase was voor Drachten, daarna kwam Geel Wit beter in zijn spel. De beste kans was voor Luc Metz, die de bal op de lat schoot. Na de thee verscheen een Amelander team binnen de lijnen dat meer zelfvertrouwen uitstraalde. Desondanks kwam Drachten in de 58-ste minuut op voorsprong. Uit een corner schoot Arthon Pool beheerst binnen.

Geel Wit rechtte de rug en kwam in de 69-ste minuut op gelijke hoogte door een prachtig afstandsschot van Jordi Metz. Tien minuten later moest ook Kevin Kiewiet het veld verlaten, zijn vervanger was Roy van Soelen. De werklust van Geel Wit werd in de extra tijd beloond. Danny Metz speelde de bal naar Luc Metz, die stuitte op de doelman, maar in de rebound schoot Bente Bonthuis raak: 1-2. Trainer à Nijeholt was erg tevreden over zijn ploeg: “Er werd hard gewerkt, ik ben zeer trots.”

Opstelling: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg, Kevin Kiewiet (Roy van Soelen, 80’), Pieter Kiewiet (Kayan Kiewiet, 5’); Christian Molenaar, Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Brian Overmars (Luc Metz, 15’), Danny Metz.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie