Geel Wit zakt door het ijs tegen VC Trynwâlden · Foto('s):

Geel Wit zakt door het ijs tegen VC Trynwâlden

zondag 26 april 2015

Geel Wit heeft met 5-2 verloren van VC Trynwâlden en is daarmee gezakt naar de elfde plaats. Als het daar over twee weken nog staat is het gedoemd tot het spelen van nacompetitiewedstrijden om het klassenbehoud veilig te stellen. ,,Een dikke onvoldoende. Er wordt wel hard gewerkt, maar fout op fout gestapeld. Diverse spelers gingen door het ijs. Er was weinig overtuiging, we kwamen gewoon tekort.´´, was de harde conclusie van trainer Kees Slotemaker.

Hij zag zijn team aardig beginnen met een goede kans voor Bente Bonthuis, maar zijn voorzet miste precisie. Dat was na een kwartier spelen, en vijf minuten later lag de bal aan de andere kant in het mandje.  Op de rand van het strafschopgebied legde doelman Pieter Oene Smit Danny van der Wal neer. Scheidsrechter Mulder bestrafte dit met een penalty, die door Piter Dijkstra werd benut. Bij de volgende treffer werd Kayan Kiewiet uitgespeeld door Roland Schweigman, die Danny van der Wal in staat stelde 2-0 te koppen. Ook bij de 3-0 door Roland Schweigman, voorzet van Daan Smit, was sprake van niet alert verdedigen.

Na de rust ging het iets beter bij Geel Wit. Na een minuut of twaalf mochten de Amelanders een vrije trap nemen. Lars Brouwer legde de bal breed op Micha Metz die fraai binnen schoot: 3-1. Enkele minuten later was de hoop op een beter resultaat alweer de grond ingeboord. Bij een hoge bal liet keeper Pieter Oene Smit de bal los en stelde daarmee Daan Smit in staat de bal in een leeg doel te schuiven: 4-1. Diezelfde speler zorgde ook voor de 5-1, alvorens Lars Brouwer twee minuten voor het einde vanaf de strafschopstip de eindstand op 5-2 kon bepalen. Slotemaker wordt er al met al niet vrolijker van, maar houdt moed: ,,We hebben nog twee wedstrijden te gaan, er is nog geen man overboord.´´

Opstelling: Pieter Oene Smit, Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg (Peter Oud), Mark Molenaar, Lukas Mollema, Johan Kolk, Jan Ytsma, Jurjen Metz, Bente Bonthuis (Micha Metz), Lars Brouwer, Kevin Kiewiet (Martijn de Jong).

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00