Geen doelpunten bij Friese Boys – Opende · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Geen doelpunten bij Friese Boys – Opende

zondag 09 november 2014

Friese Boys speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Opende. Beide ploegen slaagden er niet in het net te vinden. Friese boys begon sterk, al na twee minuten had Friese Boys de score kunnen openen. Arjen Bosma verscheen vrij voor het doel maar doelman Eppie Pijpker van Opende redde uitstekend. Een schot van Jelmer Bloem zeilde via het hoofd van een Opende-verdediger over het doel.

De gasten kwamen beter in de wedstrijden en mochten twee vrije trappen nemen maar Klaas Graansma en Wilmer Ypenga hadden met hun pogingen geen succes. Friese Boys werd opnieuw gevaarlijk toen Sean Humphries een voorzet van Erik Hilboezen intikte, maar opnieuw redde doelman Pijpker. Uit de aansluitende hoekschop schoot verdediger Allard Wijbenga naast. Twee minuten voor de thee kopte Humphries na een voorzet van Hilboezen nogmaals in, maar Eppie Pijpker stond op zijn post.

Direct na de thee legde Wietse van der Land de bal uit een vrije trap op het hoofd van Arjen Bosma wiens kopbal via de paal naast ging. Doelman Pijpker redde andermaal na een inzet van Arjen Bosma, Nadat Opende-speler Henk Veenstra een schot zag geblokt liet invaller Ludo Bosma de bal boven op de lat van het Opende-doel belanden. Voor Opende kreeg Wilmer Ypenga een daarna een kans maar zijn schot ging voorlangs. Invaller Edwin Elzinga kreeg eveneens een mogelijkheid maar de bal belandde in de handen van Boys-doelman Auke Hoekstra. Het bleef daardoor 0-0.

“Over de hele wedstrijd gezien ben ik wel tevreden” aldus Arjen Bosma van Friese Boys. In de eerste helft waren we beter en hadden we goed veldspel. Ik kreeg direct een goede kans, maar hun keeper redde goed. In de tweede helft was het hopen op momenten. Met dit gelijke spel schieten we weinig op”
“We kwamen vandaag niet aan voetballen toe” aldus Wilmer Ypenga van Opende. “We misten vandaag Jellinus Helmus, Mark Koop en Hendrik de Zwart en dat was te merken. In de tweede helft hadden we onze kansen moeten afronden. Ik schoot voorlangs, daar had iemand van ons bij de tweede paal moeten staan. Het veld was trouwens niet zo best, de ballen sprongen alle kanten op”

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00