Geen doelpunten bij Friese Boys – SC Twijzel · Foto('s): Sake Beerstra

Geen doelpunten bij Friese Boys – SC Twijzel

zondag 30 november 2014

De wedstrijd Friese Boys – SC Twijzel is in een gelijkspel geëindigd. Hoewel beide ploegen enkele kansen kregen werd er niet gescoord. SC Twijzel was al in de eerste minuut dicht bij een doelpunt. Op aangeven van Johannes van der Meulen schoot zijn broer Jan van der Meulen rakelings naast. Na vijf minuten probeerde Johannes van der Meulen het van afstand maar de bal belandde in de handen van Boys-goalie Auke Hoekstra.

Een kopbal van verdediger Arjan Douma ging naast terwijl Menno Blom in de handen van Hoekstra kopte. De beste mogelijkheid voor de gasten was voor Jelle Pilat. Na een prachtige pass van Wietze van der Valle schoot Pilat hard in, maar Hoekstra redde knap. De beste kans voor Friese Boys was pal voor de rust. Arjen Bosma kwam vrij voor het doel maar Twijzel-doelman Jack Kruize voorkwam op zijn beurt een openingstreffer met een knappe redding.

Na de thee onderschepte Arjen Bosma de bal en bood de ingevallen Marten Starkenburg een kans maar diens poging ging naast. Erik Hilboezen schoot in de handen van doelman Kruize. Menno Blom schoot aan de andere kant een vrije trap enorm hard in maar de bal vloog naast het Friese Boys-doel. Dezelfde Menno Blom kopte tien minuten voor tijd over na een hoekschop. De beste kans van de wedstrijd was voor Arjen Bosma van Friese Boys maar op enkele meters van het doel kwam de aanvaller niet langs doelman Kruize. Het bleef daardoor 0-0.

“Ik denk dat 0-0 wel terecht is” vond Menno Blom van SC Twijzel. “Beide ploegen kregen weinig kansen, de verdedigingen stonden goed. In de eerste helft waren wij beter; in de tweede helft was het meer kick and rush voetbal. Zelf had ik enige kopkansen, met name de kopbal tien minuten voor tijd had erin gekund”.

“We hebben nu al vijf keer gelijkgespeeld, dat is gewoon teveel” vond verdediger Allard Wijbenga van Friese Boys. “Ons voetbal is meestal wel goed; we creëeren van alles maar we maken geen goals. Je moet een neusje voor de goal hebben, dat missen we toch wel. De eerste helft was voor SC Twijzel; de tweede helft was voor ons vandaag”.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00