Geen promotie voor A-junioren van Geel Wit · Foto('s): sake Beerstra
  sake Beerstra

Geen promotie voor A-junioren van Geel Wit

zaterdag 06 juni 2015

Het is Geel Wit A1 niet gelukt om te promoveren naar de hoofdklasse. De finale tegen ONT ging met 1-3 verloren. Aan de entourage lag het niet. Met een volle touringcar met spelers en aanhang ging de reis naar Kollum, de neutrale plek waar de beslissing moest vallen. Een opkomst der gladiatoren onder leiding van een neutraal arbitraal trio en sfeeracties langs de lijn .

Maar de stemming was voor Geel Wit al gauw verpest door een treffer voor ONT al na twee minuten. Roland Kooiker kreeg de bal ongelukkig op de slof en het leer verdween achter de verbouwereerde doelman Matthijs Rijpstra. Geel Wit ging niet bij de pakken neer zitten en kreeg steeds meer vat op het spel. De voorhoedespelers Luc en Patrick Metz kregen diverse kansen. Toch duurde het tot vijf minuten voor de rust eer de gelijkmaker viel. Met een prachtige pass bereikte Dennis Molenaar Luc Metz, die passeerde de keeper en schoot fraai binnen. Meteen in de tweede helft liet Geel Wit zich bijna weer verrassen, maar Matthijs Rijpstra hield zijn ploeg op de been met enkele fraaie reddingen.

Toch moest  na een kwartier Geel Wit in de tweede helft weer het hoofd buigen. Dennis Bakker scoorde namens de Opeinders. Geel Wit probeerde het daarna nog wel, maar het lukte niet meer. Vijf minuten voor het einde werd het zelfs 1-3 door Jurjen Veenstra.

Na het laatste fluitsignaal overheerste bij Geel Wit  vanzelfsprekend de teleurstelling; geen kers op de taart na een prachtig seizoen, dat werd afgesloten met een tweede plaats in de reguliere competitie en het bereiken van de finale van de nacompetitie.

Verslag : Koos Molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00