Geflatteerde nederlaag Geel Wit tegen Udiros · Foto('s):

Geflatteerde nederlaag Geel Wit tegen Udiros

zondag 22 november 2015

Geel Wit heeft een geflatteerde 2-5 nederlaag geleden tegen koploper Udiros. Na de 1-1 leken de Amelanders door te drukken, maar het doelpunt viel aan de andere kant en daarna was het snel gebeurd.

Vanaf de vierde minuut liep Geel Wit al achter de feiten aan. Slap ingrijpen aan Amelander zijde stelde Douwe Jense in staat de 0-1 te scoren. Meteen daarna had Christian Molenaar de stand weer gelijk kunnen trekken, maar in een lastige hoek kreeg hij de bal niet voorbij keeper Jordi Oosterbos.

De thuisclub herstelde zich goed, maar de beste kansen waren ook daarna voor Udiros. Bjorn Wijnberg redde op een inzet van Jorrit Heida en keeper Pieter Oene Smit voorkwam rond de twintigste minuut treffers van Marten Kuperus, Kevin van den Belt en Sander Jongsma. Dijkstra probeerde het in de slotfase van de eerste helft nog een paar keer, in de extra tijd voorkwam Smit een doelpunt door met de vingertoppen de bal tegen de kruising te drukken.

Na rust ging het bij Geel Wit beter. Een schot van Micha Metz werd door de doelman net buiten de palen getikt en een inzet van Christian Molenaar belandde in de handen van de doelwachter. In de 64-ste minuut kwam Geel Wit op gelijke hoogte toen Kevin Kiewiet een vrije schop van Johan Kolk verlengde. Geel Wit had op dat moment het betere van het spel en leek te gaan doordrukken, maar de treffer viel aan de andere kant. Kevin van den Belt maakte de 1-2.  Ook nu weer had Geel Wit meteen daarna gelijk kunnen maken, maar het schot van de twee minuten daarvoor ingevallen Sander Hekkelman ging over.
In de 84-ste minuut werd Theodoor Molenaar op het gladde veld in de problemen gebracht, hij gleed uit, Jense kon de bal in de voeten schuiven van Dijkstra die in een leeg doel kon intikken: 1-3.

Daarna ging het snel. Dennis Schouwstra in de 84-ste en Dijkstra in de 88-ste minuut maakten er 1-5 van, alvorens Mark Molenaar in de slotseconden de eindstand op 2-5 bepaalde.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk (Mark Molenaar, 84), Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet (Glenn Kienstra, 76), Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Micha Metz, Christian Molenaar (Sander Hekkelman, 66).

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00