Gehavend Broekster Boys weer ronde verder in de beker · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Gehavend Broekster Boys weer ronde verder in de beker

zondag 23 oktober 2016

Dit seizoen startte Broekster Boys met een selectie van 22 spelers. Op papier is het een sterke selectie, maar hoe snel slinkt een selectie door blessures.  Zelfs afgelopen dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen Buitenpost kwam er weer een hevige blessure bij. Een hamstringblessure van Juryan Dantuma zal hem zeker tot de winterstop van het speelveld afhouden.

Zaterdag in de bekerwedstrijd tegen VV Dokkum waren i.v.m. vakantie Riemer Doornbos en Laurens Jan van der Hoef niet van de partij. Laatste man was in Dokkum Sietse Rozema. Tijdens de warming-up bleek ook nog Kas Huizenga niet te kunnen spelen. Toch had trainer Ron de Boer weer elf man in het veld staan. Maar in de eerste minuten sloeg de aarzeling achterin al toe. Een te zachte terugspeelbal stelde Marco van Dijk van VV Dokkum in staat te scoren.

Broekster Boys kwam na een tiental minuten toch even naar voren. Jan Eisma bracht Rienk  de Haas in stelling. Keeper van der Velde van VV Dokkum sloeg de bal corner. Daarna kreeg Sybren Oegema van VV Dokkum een geweldige kans. Gescoord werd er niet. Ook Marco van Dijk miste door de bal tegen Jelmer Wijbenga te plaatsen. Weer een corner voor VV Dokkum, maar dat leverde niets op. Hachelijke momenten kwamen er voor de Broekster Boys goal. Ballen werden van de doellijn gehaald en VV Dokkum mocht veel corners nemen.

Halverwege de eerste helft een verre pass naar Piet Wessel Dijkstra, die de bal naar Jan Eisma speelde. Eisma verzilverde de kans en tegen de verhouding in werd het 0-1. Enkele minuten later schoot Eisma nog eens loeihard op de goal. Dit schot wist keeper van der Velde perfect te stoppen. Maar daarna kreeg VV Dokkum weer de nodige kansen. Het was een wonder, dat VV Dokkum niet scoorde. In de laatste minuut van de eerste helft was het Rienk de Haas, die een goed schot losliet. Keeper van der Velde was attent. In blessuretijd werd het nog 1-1. Marco van Dijk kopte de gelijkmaker binnen (1-1). Direct daarop was het pauze.

Na de pauze speelde Broekster Boys zeker beter. Broekster Boys kreeg in die tweede helft meer kansen en VV Dokkum veel minder. Vooral Rienk de Haas en Abe Drijer bezorgden de Dokkumer achterhoede veel werk. Deze keer was het wonderlijk, dat Broekster Boys de bal niet in het net wist te werken. Na een twintigtal minuten raakte Sietse Rozema aan zijn hand geblesseerd. Assistent Trainer Dirk Pieter Boersma was zijn vervanger. Voor Boersma was er deze wedstrijd dus nog een specifieke rol weggelegd. Ynte van Hijum van VV Dokkum liet een goed schot los, maar de stand bleef voorlopig 1-1. De wedstrijd was zondermeer sportief van beide kanten. Maar beide teams gingen nog voor de overwinning. Gele kaarten waren er voor Nick Keekstra van VV Dokkum en Abe Dreyer van Broekster Boys.

De wedstrijd bleef tot aan het eind sportief. VV Dokkum kreeg nog een superkans. Nick Keekstra kreeg vanaf ca. drie meter de bal niet in de goal. Daarvoor wist Jan Eisma namens Broekster Boys de bal wel in de goal te werken. De goal werd wegens buitenspel afgekeurd, maar volgens velen was dat dubieus. Tien minuten voor het eindsignaal was het dan toch spits Rienk de Haas, die de bal laag in de linkerhoek schoof (1-2). Keeper van der Velde stond perplex en zag de bal in de hoek verdwijnen. De laatste minuten werd er gewisseld, maar doelpunten bleven verder uit.

Eindstand dus 1-2. Broekster Boys bewees zichzelf een goede dienst door met een gehavend elftal toch te winnen. En VV Dokkum kan zichzelf verwijten, dat ze de vele kansen niet hebben benut in het eerste halfuur. VV Dokkum trainer Gerrie de Boer uit Damwâld en Broekster Boys trainer Ron de Boer kunnen toch terugzien op een leerzame wedstrijd, die fortuinlijk door Broekster Boys werd gewonnen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00