Gelijkspel voor DTL · Foto('s):

Gelijkspel voor DTL

maandag 27 april 2015

Na de regelmatige overwinning op het Fean moest er afgelopen zaterdag gestreden worden tegen het bekende Quick Oudega. De beloofde middag zonnestralen van Piet Paulusma bleven jammer genoeg uit, ondanks de miezerige regen was het toch uitstekend korfbal weer in Hantum.

Tegen Quick zijn vooraf een aantal feiten helder: het zijn harde werkers, een fysiek duel wordt niet vermeden en ze geven zich nooit gewonnen. Genoeg aspecten voor een pittig duel voor het grote aantal toeschouwers.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, na een aantal aanvallen was het DTL die de score opende en meteen uitliep naar een 3-0 voorsprong. DTL was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij waardoor Quick geen vuist kon maken. DTL bleef goed spelen en kon zich zelf aanrekenen dat de score bij rust niet hoger uitviel, om na rust de wedstrijd meteen op slot te kunnen gooien. Er werden heel veel honderd procent kansen door de Hantumers om zeep geholpen. Quick kon alleen profiteren van de foutjes die werden gemaakt door DTL. Ruststand 11-8.

Ondanks blauwe plekken en gescheurd vlees ging men weer vol goede moed de tweede helft in. De blauwe plekken in de rust bleken nog maar een voorproefje te zijn van de “rugby” worstelingen onder de korf die zich in de tweede helft voor deden. Quick gooide alle registers open en er ontstond veel, meestal over het randje, fysieke strijd. DTL behield de voorsprong tot vier minuten voor tijd. Toen bleek Quick toch op zijn “Duits” totaal tegen het speelbeeld in de twee punten mee te nemen. DTL kon in de laatste minuut nog gelijk maken, maar de Hantumers hadden zeker meer verdiend dan deze, toch wel belangrijke punt. Eindstand 19-19.

Wederom een week vrij, op 9 mei treed DTL aan tegen Noordenveld in Roden.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00