Gerard van Zonneveld de gevierde man bij VV Kollum · Foto('s):  Roel Bergsma
   Roel Bergsma

Gerard van Zonneveld de gevierde man bij VV Kollum

zaterdag 30 april 2016

Met twee treffers voor rust en tweemaal de trekker over te halen na de thee was Gerard van Zonneveld de “grote man” in de thuiswedstrijd tegen Marum. Met zijn doelpunten hielp hij niet alleen Grootegast aan de titel, maar houd hij zijn team nog in de race om de derde periode in de wacht te slepen.

Na de aftrap onder leiding van scheidsrechter Hadders zag het er in het eerste kwartier niet naar uit dat Kollum, Marc Oldewarris van Marum zal zich de sluitpost Johan Vonk van Kollum nog wel lang in herinnering houden. Tot driemaal aan toe was het de goalie van Kollum die een zekere treffer van deze spits van Marum wist te pareren. Het aloude spreekwoord dat als je de kansen niet benut de tegenpartij dit vaak wel doet, was ook deze middag de waarheid.

De eerste de beste kans voor Kollum werd Gerard van Zonneveld perfect gelanceerd door Romke Bos en met een bekeken schot liet hij Erik Homan kansloos. De ploeg van de scheidende trainer Marcel Poll die nog in de race zijn voor de nacompetitie lieten het er niet bij zitten, echter was het Johan Vonk die voor de Kollumers een sterke wedstrijd keepte en enkele zekere treffers wist te keren. Nadat Johan Vonk opnieuw een vrije trap van de gasten onschadelijk had gemaakt, was het de alerte van Zonneveld die een foutje van keeper Homan afstrafte en zijn team op een comfortabele 2-0 zette.

Sterk keeperswerk Vonk

Dat de ploeg van Jaring Kloetstra en Adze van der Wijk de nul hielden was niet alleen de verdienste van de verdediging, maar zeker van het goede keeperswerk van Johan Vonk. Een vrije trap van  Frank Terpstra en inzetten Tom Boezarooy waren een prooi van de Kollumer goalie. In de laatste minuut van de eerste helft was Vonk echter kansloos nadat Frank Terpstra de bal beheerst op aangeven van Martijn Kuiper binnen schoot.

Na de thee zette de gasten de Kollumer verdediging onder druk om de gelijkmaker te forceren, echter was het Goalie Vonk die deze middag niet te passeren leek en bijna alle ballen uit zijn goal wist te keren. In de vijfde minuut werd een onschuldig terugspeelbal de gasten uiteindelijk fataal. Onder druk van de sterk   spelende van Zonneveld blunderde de goalie van Marum en liet de bal voor de voeten van de Kollumer spits liggen die geen moeite had dit buitenkansje te benutten. De wedstrijd leek met deze treffer beslist, ook al was er nog ruim een haf uur te spelen.

De gasten geloofden niet meer in een goede afloop en de Kollumers konden eindelijk hun trouwe aanhang belonen op de wedstrijd waarin de winst in een vroeg stadium van de 2e helft al veilig was. Door de laatste weken in een vrijwel vaste samenstelling te spelen komt het spel op het middenveld met oa Romke Bos en Rutger de Poel steeds beter tot uiting. Mede door het onopvallend goede spel voorin van Ruben Merkus, krijgt spits Gerard van Zonneveld de ruimte om zijn specialiteit te laten zien.

Viermaal trefzeker Gerard van Zonneveld

Na een kleine twintig minuten spelen zette Gerard de wedstrijd definitief op slot. Op aangeven van Romke Bos schoot hij met een bekeken schot zijn vierde doelpunt binnen. De wedstrijd was gespeeld, verdedigend liet Kollum weinig meer toe, met als sluitpost Johan Vonk, die één van zijn sterkste wedstrijden keepte. De score had in het laatste kwartier nog hoger uit kunnen echter een bekeken schot van Ruben Merkus en een afstandsschot van Romke bos verdwenen net naast de goal. Zonder verder tijd bij te trekken stuurde de onopvallende scheidsrechter Hadders beide ploegen na negentig minuten naar de boxen,

© Verslag: André van der Meulen

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00