Geslaagde sportdag voor jeugdkaatsers in Morra

Dinsdag 11-07-2017
MORRA - Vrijdag 7 juli werd vanaf 17.00 uur de sportdag, ook wel de dorpenpartij genoemd, verkaatst, dit jaar op het kaatsveld van k.v. ‘Warber Bliuwe’ in Morra. Het kaatsveld van Anjum kon dit jaar niet kon worden gebruikt. Voor deze partij hadden zich 82 jeugdkaats(t)ers opgegeven, verdeeld over elf dorpen en de stad.

Onder goede kaatsomstandigheden werd er met inzet gestreden om de geldprijzen, die beschikbaar gesteld waren door de kaatsfederatie Dongeradeel. Totaal waren er zeven categorieën waarin werd gekaatst. In de categorie van de jongste jeugd – de welpen – waren er bij de jongens vier en bij de meisjes vijf parturen. Bij de jongens ging de 1e prijs naar Morra met Jan Willem Cuperus en Jelle Jan Dijkstra. De 2e prijs ging naar Dokkum met Mient Schregardus, Dirk Boonstra en Stijn de Haas. Bij de meisjes gingen de kransen naar Oosternijkerk met Richtsje Bandstra en Antsje Wiersma. De 2e prijs was hier voor Anjum met Femke Bouma en Fiannah Haaima.

Bij de pupillenjongens waren er maar liefst zeven parturen. Ze kaatsten in twee poules. Hier kwam uiteindelijk Paesens/Moddergat met Wybren de Jong, Jelle Rense Lei en Kornelis Visser als winnaar uit de bus. De 2e prijs ging naar Morra/Lioessens met Albert Vogel, Daniël Wouda en Folkert Jelmer Visser. Bij de pupillenmeisjes waren er zes parturen. Deze kaatsten volgens het Belgische systeem met een finale tussen de beste twee parturen na drie wedstrijden. Anjum met Anna Zijlstra, Lyanne Iedema en Leann Wijma werd winnaar in deze categorie. Nummer 2 werd Niawier met Suzanne Allema, Isabella Sijtsma en Janiek Kloostra.

In de categorie van de schooljeugd waren er dit jaar slechts drie jongensparturen. Na een spannende finale was Oosternijkerk met Rutger Torensma, Jelmer Torensma en Jan Bandstra de winnaar.  Bij de oudste jeugd waren er vier meisjesparturen. Ternaard won met Marrit Roorda, Fenna Venema en Janna van der Kooi de 1e prijs. De premie was hier voor Morra/Lioessens met Nel Bakker en Christine Spijksma. De jongens waren met vijf parturen aanwezig en hier kreeg Ternaard met Andries Vlasman en Simon van der Weg de kransen omgehangen. De 2e prijs was voor Metslawier-Oosternijkerk met Dylan Cuperus, Hendrik Willem van der Vorst en Douwe Pieter Kuiper.

Al met al een geslaagde avond met dank aan gastheer kaatsvereniging ‘Warber Bliuwe’ uit Morra-Lioessens.

© Verslag: Warner Veltman.

De uitslagen op een rijtje:
Meisjes:
1e Ternaard: Marrit Roorda, Fenna Venema, Janna van der Kooi
2e Morra/Lioessens: Nel Bakker, Christina Spijksma

Jongens:
1e Ternaard: Andries Vlasman en Simon van der Weg
2e Metslawier/Oosternijkerk: Dylan Cuperus, Hendrik Willem van der Vorst en Douwe Pieter Kuiper

Schooljongens:
1e Oosternijkerk:  Rutger Torensma, Jelmer Torensma en Jan Bandstra

Pupillenmeisjes:
1e Anjum : Anna Zijlstra, Lyanne Iedema en Leann Wijma
2e Niawier : Suzanna Allema, Isabella Sijtsma en Janiek Kloostra

Pupillenjongens:
1e Paesens/Moddergat: Wybren de Jong, Jelle Rense Lei en Kornelis Visser
2e Morra/Lioessens: Albert Vogel, Daniel Wouda en Folkert Jelmer Visser

Welpenmeisjes
1e Oosternijkerk : Richtsje Bandstra en Antsje Wiersma
2e Anjum: Femke Bouma en Fiannah Haaima

Welpenjongens
1e Morra: Jan Willem Cuperus
2e Dokkum: Mient Schregardus, Dirk Boonstra en Stijn de Haas

terug naar overzicht
Winnaars jeugdkaatsenWinnaars jeugdkaatsen
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie