Goed begin van de zaalcompetitie voor Invicta · Foto('s): Sake Beerstra

Goed begin van de zaalcompetitie voor Invicta

zondag 16 november 2014

Afgelopen zaterdag begon voor het eerste team van Invicta de zaalcompetitie. In de eerste wedstrijd kwam Spannum op bezoek in de Van Der Bij-Hal. In het afgelopen veldseizoen waren de degens al een keer gekruist met deze ploeg, die wedstrijd werd vrij dik verloren waardoor de Invicta er zin in had om het één en ander recht te zetten.

De pupil van de week was deze week Hiline Reitsma. De wedstrijdbal werd aangeboden door Fam. S. van Loo. Nieuw in de pruttelpot formatie zijn Gerdien Kuipers en Sijke de Vries. Beiden speelden een prima wedstrijd tijdens hun officiële debuut. In de eerste aanval maakte Invicta hun bedoeling gelijk duidelijk door na een goeie aanval de 1-0 op het scorebord te zetten. Dat Spannum niet voor niks naar Kollum was afgereisd lieten ze merken door binnen twintig seconden alweer de gelijkmaker te noteren. In de volgende aanval was het alweer raak voor Invicta, en zo beloofde het een doelpuntrijke wedstrijd te worden.

Na tien minuten wist Arjan Kiewiet het eerste gaatje van twee doelpunten te bewerkstelligen. Good-old Duko Harkema liet zien nog steeds met scherp te schieten door gelijk de aansluitingstreffer voor de gasten te maken. In de volgende fase kwam Invicta echt los en liet het uitstekend korfbal zien. Ruurd Meindertsma liet zien nog steeds over een zuiver schot te beschikken. Ook Folkje Tjalsma was in deze fase belangrijk met goeie rebounds en evengoed steunend werk. Zo werd er een ruststand van 14-8 bereikt.

De pruttelpot-formatie ging in de tweede helft door waar het de eerste helft geëindigd was, namelijk doelpunten maken. Na tien minuten in de tweede helft werd het spel iets minder en vielen de doelpunten niet meer zo gemakkelijk. Maar door een goeie verdediging kreeg Spannum niet de kans om aan te sluiten. Wilma Grijpma zette via een afstander de 18-9 stand op het scorebord waarna het weer wat beter ging draaien. De mooiste goal van de avond kwam op naam van David van Dusschoten die na hier en daar wat kansjes te hebben laten liggen een mooie onehander maakte. In de slotfase was het Arjan Kiewiet die de eindstand van 23-14 noteerde.

Al met al een goed begin van de competitie voor Invicta. Hopelijk krijgt het een goed vervolg volgende week in de thuiswedstrijd tegen DTS. Deze wedstrijd zal om 20:30 uur beginnen. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal het tweede team van Invicta proberen twee punten te pakken tegen DTL 2. Wij hopen u allen te zien volgende week.

Doelpunten: Arjan (10), Ruurd (4), Jarich (3), Wilma (2), Gerdien (2), David (1), Folkje (1)

© Verslag: Arjan

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00