PWFoto.nl/Harkemase Boys

zaterdag 21 februari 2015

In een goede wedstrijd heeft Harkemase Boys zaterdagmiddag op eigen veld met 4-1 van VVOG gewonnen. Bij rust was het, ondanks voldoende kansen, nog 1-1 op De Bosk. Een kwartier na rust maakte Heine Uuldriks z’n tweede, waarna Arton Musliu in de slotfase met twee goals de eindstand op 4-1 bepaalde.

Harkemase Boys vloog er vanaf het begin in en met name in de eerste tien minuten liet de ploeg goed voetbal zien. Dat leverde al snel een aantal kansen op. Toen Heine Uuldriks in de vijfde minuut de score opende, had Harkemase Boys al kansen laten liggen. Toch was de vroege voorsprong een feit, toen een fraaie kopbal van Heine Uuldriks na een al net zo fraaie voorzet van Johnsen Bacuna via onderkant lat in het doel viel. Harkemase Boys leek helemaal op rozen te zitten toen Uuldriks op weg leek naar de 2-0. De spits werd naar de grond gewerkt door Jan Jurrikn Hop. De centrale verdediger van de bezoekers kwam goed weg met geel. En kort daarna nog een tegenvaller, want uit een vrije trap vanaf een meter of 25 schoot VVOG-aanvoerder Martijn Duits de 1-1 binnen.

Na die gelijkmaker ging Harkemase Boys minder goed voetballen. Net als VVOG werd de ploeg slordiger en mooie aanvallen waren schaars in het vervolg van de eerste helft. Maar de paar keer dat het toch even liep, was de thuisploeg wel direct gevaarlijk. Na een schitterende combinatie via Joram Smits, Raymond Bolt en Heine Uuldriks schoot laatstgenoemde hard op de lat. In de blessuretijd van de eerste helft haalde Raymond Bolt uit na een afgeslagen corner, maar opnieuw voorkwam de lat een goal. VVOG kwam voor rust – behoudens het doelpunt – niet veel verder dan schoten vanuit de tweede lijn. Met name Pernelly Biya probeerde het een aantal keer op die manier, maar nooit ging de bal op doel.

Ook na rust startte Harkemase Boys goed. Invaller Arton Musliu kreeg al snel een kans, maar hij vond doelman Koornberg op zijn weg. Aan de andere kant moest Erick Jansema ingrijpen op een kans van Pernelly Biya. Een levendig begin van de tweede helft. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf nam Harkemase Boys weer de leiding. Bij het uitverdedigen door VVOG belandde de bal in de voeten van Musliu. Bij zijn uithaal raakte hij de bal niet goed, maar hij versloeg er doelman Koornberg wel mee. Uuldriks gaf het laatste zetje.

Harkemase Boys kreeg vervolgens kansen om de score direct uit te breiden, maar de ploeg liet dat na. VVOG profiteerde daar niet van. Invaller Rick Boersma was met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied nog het dichtstbij, maar de thuisploeg had de punten in de zak. Pas in de laatste vijf minuten besliste Harkemase Boys de wedstrijd definitief. Uuldriks fungeerde als aanspeelpunt bij een ingooi van Bolt. De spits gaf mee aan de net ingevallen Martijn Dijk en Arton Musliu rondde de aanval goed af: 3-1. Kort daarna maakte Musliu ook z’n tweede. Uuldriks verlengde een doeltrap van Jansema, de VVOG-defensie ging in de fout en Musliu omspeelde Koornberg, waarna hij uit een moeilijke hoek raak schoot.

In tegenstelling tot vorige week, toen ook werd gewonnen, was trainer Jan Vlap nu wel tevreden: “We hadden afgesproken: de touwtjes in handen nemen, dominant zijn en het verschil maken. We moesten passie en strijd brengen en dat kwam er vandaag goed uit.” Clubtopscorer Heine Uuldriks deelde die mening: “De vorige keer tegen VVOG kregen we een pak slaag en dat wilden we rechtzetten. Van tevoren hebben we het ook niet over de tactiek gehad, maar we wilden er gewoon vol inklappen. Je ziet waar het toe leidt.”

Harkemase Boys heeft de periodetitel nog niet binnen. Daarvoor heeft de ploeg in de inhaalwedstrijd tegen WVF (op 14 maart) wel genoeg aan een punt. Volgende week gaan de Harkiten eerst op bezoek bij AZSV. De wedstrijd in Aalten begint om 14:30 uur.

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00