Gorredijk te sterk voor Readtsjes

Maandag 20-03-2017
DE WESTEREEN - Na een roerige week is Zwaagwesteinde er zondagmiddag niet in geslaagd te stunten tegen Gorredijk. Na een 0-0 ruststand sloeg de koploper in de slotfase toch nog toe en won de eenzijdige wedstrijd verdiend met 0-2. De Readtsjes behouden nog wel de veilige 9e plaats op de ranglijst maar de voorsprong op de naaste achtervolgers bedraagt nog maar 2 punten.

Nadat Zwaagwesteinde en trainer Wim de Ron afgelopen week afscheid van elkaar hadden genomen staan De Readtsjes nu onder leiding van voormalig assistent trainer Pieter Santema en is tevens Gerard Postma toegevoegd aan de technische staf. Men had er voor gekozen om met veel mensen achter de bal te spelen zodat de ruimtes voor het sterkere Gorredijk heel klein waren. Hoewel het in de eerste helft eenrichtingsverkeer was richting het Zwaagwesteinde doel kon de thuisclub toch redelijk makkelijk het doel schoon houden. Aanvallend kwamen de Westereenders er echter totaal niet aan te pas en kreeg de Gorredijk doelman geen enkel schot op het doel te verwerken.

In de 2e helft een gelijk spelbeeld, een goed geconcentreerd spelend Zwaagwesteinde onder leiding van Wierd de Vries gaf defensief maar weinig weg en leek net als in de uitwedstrijd af te steven op een gelijkspel. In de 72e minuut sloeg het noodlot toch nog toe toen een voorzet vanaf rechts door de onfortuinlijke Jan Smid echter zijn eigen doelman werd gewerkt; 0-1. Ook na deze achterstand wist de thuisclub niet gevaarlijk voor het doel van de bezoekers te komen en werd het in de 90e minuut nog 0-2 door Hille van Goinga, die met een knap schot doelman Boddema wist te passeren. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter Alberts voor de laatste maal en blijft Gorredijk onbedreigd koploper en verloor Zwaagwesteinde zijn 4e wedstrijd op rij.

Komend weekend staat de belangrijke uitwedstrijd tegen rode lantaarn drager Donkerbroek op het programma. Wanneer Zwaagwesteinde het kan opbrengen om met dezelfde inzet en concentratie te spelen als tegen Gorredijk moet het mogelijk zijn de negatieve spiraal te doorbreken.

© Verslag: Berend van der Meer

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie