Granaet 1 komt net tekort tegen WWC 1 · Foto('s):

Granaet 1 komt net tekort tegen WWC 1

zondag 13 april 2014

Nadat het tweede een spannende wedstrijd wist te winnen van WWC 2, was het de beurt aan het eerste van de Granaet. Om 15.30 uur klonk het startsignaal. Helaas begon de Granaet niet scherp aan de wedstrijd, waardoor na 10 minuten spelen een achterstand van 0-4 op het scorebord stond. Toen pas kon de Granaet wat terug doen door een korte kans van Gerben de Vries. Ook Lisanne Nutma wist een vrije bal te verzilveren. De Granaet bleef proberen de stand gelijk te trekken, maar dit wilde niet lukken in de eerste helft. Net voor rust werd Karsten Ettema door een blessure gewisseld voor Daniël Hoogeboom. Hij zorgde ervoor dat de Granaet met een verschil van twee punten (5-7) de rust inging, door middel van een mooi afstandschot.

Na de pauze was het helaas weer WWC die het eerste doelpunt scoorde. Daarna was het echter de Granaet die aan zet was. Door een korte kans van Gerben werd het verschil weer teruggebracht naar twee doelpunten. Het vak wat daarna in de aanval kwam wist mooie aanvallen te draaien wat resulteerde in twee doelpunten van de dames in dat vak. Nu de stand gelijk was (8-8), wist de Granaet dat de wedstrijd nog niet verloren was. Mede door het fanatieke publiek, kreeg de Granaet weer energie. WWC was echter niet van plan om Dokkum te verlaten zonder punten en wisten weer op een voorsprong te komen. (8-10). De Granaet bleeft doorzetten en door twee mooie afstandschoten van Daniël Hoogeboom was de stand weer gelijk. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd verliet ook Aly Cuperus met een blessure het veld, waardoor Teda Sijtsma in de ploeg werd gebracht. Met nog 7 minuten te spelen was de stand 11-11.

Ook Erik Lei werd nog in de ploeg gewisseld. Beide ploegen wilden de twee belangrijke punten, maar helaas was het de Granaet die aan het kortste eind trok. Met een eindstand van 11-13 was verlies een feit. Helaas, want een gelijkspel had er wel ingezeten.  Volgende week speelt de selectie van de Granaet in Elim tegen Elko/SSC 1 & 2. Voor de selectie van de Granaet zijn dit spannende en belangrijke wedstrijden en er zal alles aan gedaan worden om de vier punten mee naar Dokkum mee te nemen.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00