Groep 1 en 2 van Koningin Julianaschool naar het kunstatelier

Dinsdag 10-10-2017
KOLLUM - Dinsdag 10 oktober hebben de kinderen van de kleutergroepen 1 en 2 van Koningin Julianaschool een bezoek gebracht aan het atelier van kunstenaar Rein Halbersma.

Deze week wordt er in de kleutergroepen gewerkt aan het thema kunst & fantasie. Dit sluit aan bij de jaarlijkse Kinderboekenweek “bibbers in je buik”. Om een goed beeld te krijgen van ‘kunst’ was het erg leuk dat de kinderen op bezoek mochten bij een echte kunstenaar.

In het atelier van Rein Halbersma konden de kinderen verschillende kunstwerken, materialen en gereedschappen bekijken. Rein vertelde vervolgens wat hij met de materialen en gereedschappen deed, en hoe hij een kunstwerk maakte. En heel interessant was de Rein een paar streken op het doek zette. De kinderen konden veel vragen stellen aan Rein, om zo nog meer te weten te komen over het werk van een kunstenaar. In het atelier kregen de kinderen lekkere rozijntjes.

De kinderen hebben erg genoten van deze leuke ochtend. Als bedankje hebben ze een mooi kunstschilderij gemaakt speciaal voor meneer en mevrouw Halbersma. Terug op school konden de kinderen zelf aan de slag met het maken van kunstwerken.

terug naar overzicht
Groep 1 en 2 van Koningin Julianaschool naar het kunstatelierGroep 1 en 2 van Koningin Julianaschool naar het kunstatelierMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie