GSVV houdt drie vette punten thuis tegen Leovardia · Foto('s):

GSVV houdt drie vette punten thuis tegen Leovardia

zondag 20 april 2014

Er was een bijzonder welkomstwoord voor alle gasten ut Luwadden, met name voor spelers en scheidsrechter Visser, van oud Luwadder maar nu met het rood-wit van GSVV in zijn aderen; Anton van der Meer.

Nadat pupil van de week Harm Jan Oostra (F1) voor de eerste keer het net vond deze middag was het de beurt aan GSVV en Leovardia die beiden de punten hard nodig hebben om nacompetitie te ontlopen. Na 35 seconden was er een geweldige kans voor de spits van Leovardia, Marcel Twickler, maar hij miste de bal. Zo blijkt maar weer eens dat een grasveld meer hobbels heeft dan een kunstgrasveld. GSVV was direct wakker en zocht de aanval.

Na 3 minuten moest Sijtze de Haan zich al laten vervangen door Jornt Halma wegens een pijnlijke blessure. Even wat omzetten, maar GSVV wilde winnen deze middag. In de 7e minuut ontglipte de jonge Wichard Alink aan de verdediging van Leovardia en scoorde, maar was vertrokken uit buitenspelpositie. Na 9 minuten was het wel echt raak. Lammert Jan Brandsma speelde zich in de punt van de aanval prima vrij en met een droge knal bracht hij de 1-0 op het score bord. Dat het een pittig duel werd, stond toen al vast.

Er waren veel overtredingen deze middag met regelmatig een verzorger op het veld. Na 15 minuten was het aanvallende middenvelder Bonard de Haan die een aantal tegenstanders omspeelde en hard op doel schoot. Op de terugkomende bal was Wichard Alink zeer attent en tikte beheerst de 2-0 binnen. De Luwadders begonnen zich wat af te reageren op de spelers van GSVV wat tot enkele bijzondere uitspraken leidde van hun eigen trainer. Het spel ging op en neer met een beter combinerend Leovardia die deze middag niet de scherpte had om het af te maken. Keeper Johannes van der Meer stond weer ouderwets in het doel van GSVV en sloeg een paar onmogelijk ballen uit de hoek. Vlak voor rust kopte Klaas Ykema net naast op een vrije trap van laatste man Oeds Kuipers. Rust 2-0.

Na rust een meer aanvallend Leovardia met een aantal vrije trappen op de rand van het strafschopgebied. GSVV verdedigde met man en macht en eenmaal redde de paal. Zelfs toen Leovardia de keeper voorbij was, was het Nanning Wouda die met een goede sliding de bal van de doellijn haalde. Maar ook GSVV kreeg kansen in de 2e helft. In de 58e minuut plaatste Bonard de Haan een rollertje net naast het doel en in de 59e minuut overkwam Nanning Wouda hetzelfde.

In de 78e minuut had Lammert Jan Brandsma de 3-0 kunnen aantekenen, maar schoot op de lat na een geweldige actie en voorzet van Wichard Alink. In de 86e minuut had Leovardia nog iets aan de achterstand kunnen doen, maar spits Marcel Twickler had zijn dag niet en kon de strafschop niet voorbij Johannes van der Meer krijgen. En zo bleef de eindstand 2-0. Een prima prestatie voor het hele team van GSVV. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het zich bijna veilig gespeeld al zijn het nog wel twee zware wedstrijden. 3 mei naar Ropta Boys en 10 mei thuis tegen de Lauwers.

© Verslag: Piet Kuipers

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00