GVV turners turnen naar NK en NON-tickets · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

GVV turners turnen naar NK en NON-tickets

zondag 18 maart 2018

Zaterdag 17 maart warden er in Meppel de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor de turners in niveau 16 tot en met 7. Voor GVV Veenwouden deden er acht turners aan deze wedstrijd mee. Reinder van Ens (Garijp), Klaas Borger (Augustinusga), Tom van den Bremer (Damwoude), Johan Postma (Burgum), Andries Groenewoud (Hardegarijp), Jacob Schaap (Sint Annaparochie), Fabian de Vries (Burgum) en Oebele Bosma (Blauwverlaat).

In de eerste wedstrijd mochten Reinder en Klaas het spits afbijten voor GVV. De jongens turnen in de categorie pupil niveau 16. De jongens turnden een prachtige wedstrijd zonder grote fouten. Reinder werd in de dagwedstrijd 4e en in de competitie mocht Reinder het hoogste podium betreden en de gouden prijs in ontvangst nemen. Klaas turnde naar een 16e plek en werd 15e in de competitie. Tom van den Bremer turnt in de categorie benjamin niveau 16. Hij turnt in een pittige categorie maar hij wist zich goed staande te houden en turnde naar zowel als in de dagwedstrijd als in de competitie naar een 2e plaats. Johan en Andries turnde samen met Tom en Jacob in de tweede wedstrijd. Johan en Andries komen uit in de categorie jeugd niveau 10.

Beide heren turnden goed maar lieten hier en daar wel wat punten liggen. Johan werd 5e en in de competitie 3e. Andries werd 7e en 7e in de competitie. Jacob turnt in de categorie junior I niveau 11. Hij turnde een prachtige wedstrijd en dit werd beloond. Hij werd 2e en 1e in de competitie. Fabian de Vries turnt eveneens in niveau 11 maar in de jeugdcategorie. Fabian werd boven alle verwachtingen 1e en 2e in de competitie. Oebele mocht in de laatste wedstrijd aan de jury tonen wat hij kon. Hij turnde een prachtige wedstrijd helaas ging het even mis bij het onderdeel voltige. Oebele werd bij de junior I niveau 9 11e en in 9e in de competitie. Voor de Nederlandse kampioenschappen hebben zich geplaatst namens GVV Veenwouden: Reinder van Ens, Tom van den Bremer, Johan Postma en Oebele Bosma. De wedstrijd zal plaats vinden op 26 en 27 mei in Leek. Voor de Noord Oost Nederland Finale hebben zich geplaatst: Reinder van Ens, Tom van den Bremer, Johan Postma, Andries Groenewoud, Jacob Schaap en Fabian de Vries. Deze wedstrijd zal plaats vinden op 14 april in Putten.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00