Haadwei Damwâld nog tot woensdagavond volledig dicht

Dinsdag 08-08-2017
DAMWÂLD - De Haadwei van Damwâld is sinds maandag 7 augustus compleet afgesloten. Daardoor wordt het moeilijk Damwâld te bereiken. Wie naar Damwâld wil vanuit Dokkum, zal om moeten rijden via Wâlterswâld of Rinsumageast. Ook vanuit Broeksterwâld volstaat omrijden via Rinsumageast of via de Dammeloane tussen Damwâld en Broeksterwâld.

Alleen de rotonde die de Haadwei met de Doniawei en Foarwei verbindt, is opengesteld voor verkeer. De Doniawei en Foarwei zijn verder wel compleet begaanbaar en via deze wegen kunt u als bestuurder in de verschillende wijken komen. De werkzaamheden die op dit moment gepleegd worden, bestaan vooral uit asfalteren. Damwâld zal in de nabije toekomst een 30-kilometerzone worden.

Verkeersregelaars zorgen voor een veilige werkomgeving van de wegwerkers. Alle invalswegen van Damwâld zijn afgesloten met een hek, de verkeersregelaar probeert de mensen die in deze omgeving niet bekend zijn te helpen met de omleidingen.

Vanaf 10 april 2017 zijn er overigens al werkzaamheden bezig in Damwâld, met algehele afsluiting als hoogtepunt. De Haadwei wordt 9 augustus in de avond weer vrijgegeven. Dan zullen voorbijgangers alsnog verkeershinder ondervinden, want de werkzaamheden zijn nog niet afgerond.

 

terug naar overzicht
Haadwei Damwâld nog tot woensdagavond volledig dichtMeer foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Ben de Jager


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie