Harkema-Opeinde huldigt Chris Hoeksma voor honderdste wedstrijd · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Harkema-Opeinde huldigt Chris Hoeksma voor honderdste wedstrijd

zondag 22 april 2018

Op 9 maart 2014 speelde het vlaggenschip van Harkema-Opeinde, toen nog voetballend op zondag, de thuiswedstrijd tegen het Amelander Geel Wit. In de 87ste minuut van deze wedstrijd leidde de thuisploeg met 4-2.

Om tijd te winnen tot het laatste fluitsignaal, voerde toenmalig Harkema-trainer Sido Postma nog een wissel door. Man of the Match Jordy Metz verliet het toneel. In het veld kwam A-junior Chris Hoeksma. In de vijf minuten die Hoeksma speelde, kwam hij niet verder dan het nemen van een ingooi.

De inbreng van de jonge technicus in het eerste elftal van Harkema-Opeinde zou spoedig veranderen. Nog geen vijf maanden later was Chris Hoeksma vaste basisspeler van Harkema 1 en sindsdien is hij nooit weer uit de basiself weggeweest, uitgezonderd een periode in 2017 waarin een vervelende blessure die hem aan de kant hield.

Zo kon het dat op 7 april jongstleden in Veenhuizen de 23-jarige middenvelder alweer zijn honderdste officiële wedstrijd speelde voor de eerste selectie. In totaal kwam de sympathieke Harkemaster tot op heden tot zeventien doelpunten voor Harkema 1. Het bestuur van Harkema-Opeinde huldigde voor aanvang van de wedstrijd tegen Oostergo de jubilaris met een bos bloemen. Van Club van Honderd-voorzitter Sjoerd van der Wijk ontving Hoeksma een dinerbon.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00