Harkema-Opeinde en Oostergo delen de punten · Foto('s): Albert Schievink
  Albert Schievink

Harkema-Opeinde en Oostergo delen de punten

zondag 22 april 2018

Harkema-Opeinde nam zaterdagmiddag half revanche voor de smadelijke nederlaag die het in december 2017 in Ee leed tegen Oostergo. In de thuiswedstrijd tegen de kleibewoners, riepen de mannen van trainer Willem Schokker de zegereeks van de bezoekers een halt toe. Voor een kleine 300 toeschouwers kwamen de beide partijen in een 0-0 score overeen. Een uitslag die de veldverhoudingen goed weergaf.

Nadat Harkema-Opeinde in de beginfase een heel licht overwicht had, was het Oostergo dat het initiatief na een minuut of tien overnam. In de zestiende minuut moest Harkema-keeper André de Graaf handelend optreden. Vier minuten later kreeg de Harkemaster goalie hulp van de paal toen Halbe Mossel net buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg te nemen. Niet veel later werd ook de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Sjirk Bruining leek vrije doorgang te krijgen naar het vijandelijke doel. Het was echter Hille Postma die met de bal aan de haal ging. Postma raakte de bal vervolgens helemaal verkeerd waardoor zijn poging ver over het doel vloog. Nadat het eerste bedrijf de helft was gepasseerd, waren de beide teams volledig in evenwicht. Noemenswaardige kansen deden zich niet meer voor waardoor de brilstand een logische score was halverwege.

Harkema-Opeinde maakte het direct na de pauze kenbaar dat het niet zat te wachten op het zoveelste gelijke spel van na de winterstop. De Bosk-bewoners speelden vol op de aanval en de kansen dienden zich aan. In de 55ste minuut zette Fokko Spinder een combinatie op met Hille Postma. De hardwerkende Postma sneed gevaarlijk het Oostergo-strafschopgebied in en had enkele prima afspeelmogelijkheden, maar besloot het doel zelf onder vuur te nemen, zonder succes. Vier minuten hierna was het Fokko Spinder die het probeerde met een afstandsschot. Dit spatte op de buitenkant van de paal uiteen. In de 68ste minuut waren de groengelen opnieuw dreigend. Alex van der Tuin leverde een inzet af die het midden hield tussen een schot en een voorzet. Hille Postma een Sjirk Bruining waren net te laat bij de bal waardoor het speeltuig voorlangs suisde.

In de 73ste minuut stond Jouke Spoelstra aan de basis van een volgende kans voor de Wâldmannen. Spoelstra stuurde Sjirk Bruining de diepte in. De Harekieten rukten gevaarlijk op in het zestienmetergebied en het was uiteindelijk Bruining die centimeters naast de paal kogelde. Toen het laatste kwartier in ging, begon ook Oostergo zich weer nadrukkelijker te roeren. Na een laag aangesneden voorzet tikte Dirkjan Schreiber de bal van dichtbij in de korte hoek. Keeper De Graaf was paraat. Dat was de Harkemaster doelman vijf minuten later ook toen diezelfde Schreiber op fraaie wijze het doel onder vuur nam. Meteen hierna sloeg De Graaf nog een vrije trap uit de korte hoek. Het was toen wel duidelijk dat het sluitstuk van de gastheren deze middag niet ging capituleren. Harkema probeerde er nog een slotoffensief uit te persen. Paul van der Heide, die eerder op de dag met zijn team Harkema-Opeinde JO19 nog won van buurman Harkemase Boys JO19, werd ingebracht. Ook hij kon er echter niet meer voor zorgen dat er alsnog een driepunter werd bemachtigd.

Desondanks oogde het vertoonde spel van Harkema met meer drive als in de dinsdagavond wedstrijd tegen Friese Boys. Weliswaar volgde er wederom geen zege, maar in ieder geval werd de zegereeks van Oostergo na vijf overwinningen op rij wel doorbroken. Andermaal werd bewezen dat Harkema-Opeinde lastig wint, maar minstens zo lastig is te verslaan. Volgende week opnieuw een tegenstander uit de kleihoek. In Metslawier wacht dan het hooggeplaatste Ropta Boys.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00