Harkema-Opeinde worstelt zich langs Drogeham · Foto('s): Albert Schievink
  Albert Schievink

Harkema-Opeinde worstelt zich langs Drogeham

zondag 26 maart 2017

Toen de wedstrijd tussen Harkema-Opeinde en Drogeham zaterdagmiddag een uur onderweg was, zag de trouwe Harkemaster aanhang de bui alweer hangen. Na twee doelpuntloze thuiswedstrijden op rij waren de Harekieten opnieuw veruit de bovenliggende partij, maar wederom bleek zeker een handvol kansen niet aan de thuisploeg besteed. Toen Hille Postma in de 69ste minuut uiteindelijk toch de 1-0 scoorde, ging er dan ook een zucht van opluchting over De Bosk. Die voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Het duel tegen Drogeham zal zeker niet de boeken in gaan als de beste wedstrijd van De Heide dit seizoen. Toch was er al van meet af aan een groot veldoverwicht. In de zevende minuut leidde matig uitverdedigen aan Drogehamster zijde de eerste grote kans in. Hilbrand Benedictus zette Hille Postma vrij voor de keeper. Postma raakte de binnenkant van de paal. In het kwartier dat volgde, was de thuisploeg drie keer dicht bij een doelpunt. Een prima afstandsschot van Ronald van der Wal vloog rakelings naast, Drogeham-keeper Broos tikte een knal van Hille Postma goed uit de korte hoek en een kopbal van Hilbrand Benedictus na een vrije trap van Wilbert Huitema ging naast. In minuut 37 leverde een serie prijsschieten wederom geen succes op, toen na een afstandsschot van Dennis Postma dat door keeper Broos gelost werd een scrimmage ontstond, waaruit onder andere Wilbert Huitema en Hille Postma er niet in slaagden het net te vinden. Deed Drogeham in aanvallend opzicht helemaal niets? Zeker wel. In de 17de minuut kwam Jan van der Bosch net een tegen te kort toen er uit een hoge vrije trap van de bezoekers voor het Harkemaster doel een klutssituatie ontstond. Op slag van rust ging een kopbal van Jan Spinder net voorlangs.

Toch waren de Hamsters blij dat ze ongeschonden de pauze haalden. Nog geen twee minuten nadat de tweede helft was begonnen, had de brilstand opnieuw van het scorebord geschoten moeten worden door de groengele formatie. Hilbrand Benedictus spurtte na een combinatie met Hille Postma alleen richting het vijandelijke doel. Benedictus wachtte te lang met afdrukken en schoot de bal op het lichaam van keeper Broos. Tien minuten later had Benedictus opnieuw de openingstreffer op zijn schoen. Sjirk Bruining kopte een voorzet van Gerard Spinder terug op de inlopende Benedictus. Diens hobbelende schot stuiterde net naast het doel. Harkema-Opeinde voelde de druk van de klok langzamerhand toe nemen. In de zeventigste minuut kwam het uiteindelijk allemaal toch goed. Hilbrand Benedictus en Hille Postma combineerden zich een weg door de Drogeham-defensie. Met een sublieme steekpass bracht Benedictus Postma alleen voor keeper Broos. Een geplaatst schot van Postma verder was de stand 1-0. Drogeham moest nu komen, maar het had er alle schijn van dat de bezoekers vrede hadden met een nipte nederlaag. De oerdegelijke defensie van Harkema Opeinde – al acht wedstrijden niet gepasseerd – bleef gemakkelijk overeind en het was juist de thuisploeg die aandrong op een tweede treffer. Fokko Spinder zag zijn vrije trap net over getikt worden door de Drogehamster goalie, Wilbert Huitema kopte een voorzet van Sjirk Bruining voorlangs, Sjirk Bruining kopte hierna zelf een corner van Fokko Spinder via de vingertoppen van keeper Broos net over en Wilbert Huitema frommelde op de vijfmeterlijn een bal net naast.

Toch was er na het laatste fluitsignaal de tevredenheid. In deze fase van de competitie tellen enkel nog de drie punten en of die nu worden behaald middels een ruime of een nipte zege maakt niets uit. Het gat met GSVV – dat knap Rood Zwart Baflo versloeg en zich een meer dan waardig titelconcurrent toont – blijft intact. Komende week de uitwedstrijd in Ulrum tegen VVSV’09.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00