Harkemase Boys bekert door na winst op Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): PWFoto.nl / Harkemase Boys
  PWFoto.nl / Harkemase Boys

Harkemase Boys bekert door na winst op Leeuwarder Zwaluwen

maandag 17 november 2014

Harkemase Boys heeft zich middels een 1-4 zege op Leeuwarder Zwaluwen geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. Op sportpark Nijlân zette Robin Huisman de Jong de Harekieten vanaf de strafschopstip op 0-1. Een minuut later scoorde Arton Musliu na een solo. Leeuwarder Zwaluwen kwam kort voor rust terug via Ettire Cadeau, maar vroeg in de tweede helft maakte Musliu zijn tweede. Joram Smits bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 1-4.

De Harekieten begonnen sterk aan het bekerduel. Doelman Niels Kuperus moest in actie komen bij een afstandsschot van Klaas Schotanus en een kopbal van Heine Uuldriks. Direct daarna was de grootste kans in de beginfase voor de thuisclub. Na een afgeslagen corner van Harkemase Boys zette Ashley Constancia, neefje van Harkemase Boys-spits Gersinio, de counter in. Na een een-tweetje met Jordi van Kampen zette Constancia voor op Ettire Cadeau, maar die schoot de bal over het lege doel.

De thuisclub miste dé kans op de 1-0 en dat werd afgestraft. Een paar minuten later beging aanvoerder Sjorick Bootsma namelijk een overtreding op Raymond Bolt. Robin Huisman de Jong benutte de strafschop. Weer een minuut later omspeelde Arton Musliu twee man op de linkerflank en na de solo maakte hij zelf de 0-2. Martijn Dijk had de wedstrijd kunnen beslissen door een levensgrote kans te benutten. Dijk was doelman Kuperus al voorbij, maar nam daarbij de bal niet goed mee. Die rolde naast het doel. In het vervolg van de eerste helft raakten beide teams eenmaal de paal: eerst Jaring Wouterlood van Doesburg namens de thuisclub van afstand en kort daarna spatte een knoeterhard schot van Musliu uiteen op de staander. Kort voor rust kwam Leeuwarder Zwaluwen terug in de wedstrijd. Ettire Cadeau won een duel van Jesse Renken en speelde vervolgens André Zeldenthuis door de benen. 1-2 was ook de ruststand.

Na rust was het gevaar van de thuisclub veel minder aanwezig dan in het eerste bedrijf. Harkemase Boys besliste het duel al snel. Arton Musliu kopte bij de eerste paal een corner van Bryan Inge binnen. Nog een keer werden de “Sweltsjes” echt gevaarlijk. Bob Lenglet tikte een vrije trap van Thomas Helfferich rakelings naast. Zonder al te veel moeite speelde Harkemase Boys de wedstrijd vervolgens uit. Jasper Valentijn en invaller Gersinio Constansia misten behoorlijke kansen op de 1-4, maar een andere invaller, Joram Smits, was op aangeven van Arton Musliu wel trefzeker. Het was de vijfde goal van Smits in het bekertoernooi. Daarmee is hij topscorer namens Harkemase Boys. Door de winst heeft Harkemase Boys zich verzekerd van een plekje bij de laatste 32 in de districtsbeker. Volgende week staat er weer een competitiewedstrijd voor Harkemase Boys op het programma. De Harekieten spelen dan op het eigen sportpark De Bosk tegen WHC.

Scoreverloop: 9. Robin Huisman de Jong (strafschop) 0-1, 10. Arton Musliu 0-2, 41. Ettire Cadeau 1-2, 49. Arton Musliu 1-3, 66. Joram Smits 1-4

Opstelling Leeuwarder Zwaluwen: Niels Kuperus, Guido Bloemsma (36/Gilian Dijkstra), Selwin de Vries, Thomas Helfferich, Bob Lenglet, Jelmer Helfferich (55/Robin Wielinga), Ettire Cadeau, Sjorick Bootsma, Jaring Wouterlood van Doesburg (46/Vic Rozendaal), Jordi van Kampen, Ashley Constancia

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken, Jasper Valentijn, Klaas Schotanus, Raymond Bolt (60/Kevin Huitema), Martijn Dijk, Bryan Inge (60/Joram Smits), Heine Uuldriks (60/Gersinio Constansia), Arton Musliu

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00