PWFoto.nl

zondag 17 mei 2015

In een spectaculaire bekerfinale heeft Harkemase Boys op eigen veld met 4-3 van Staphorst gewonnen. Door de overwinning heeft Harkemase Boys voor de zesde keer in de clubhistorie de districtsbeker gepakt.De 2.500 supporters, waaronder een flink aantal meegereisd uit Staphorst, zorgden voor een fantastische sfeer en zagen dat de score al vroeg werd geopend.

Robert Pomstra haalde uit vanaf een meter of twintig en de bal viel fraai in de kruising. Twee minuten later maakte Harkemase Boys alweer gelijk. Heine Uuldriks verlengde een lange bal perfect op Joram Smits, die knap doelman René Oosterhof passeerde. In het vervolg van de eerste helft waren er wat halve kansen voor beide teams, tot de laatste minuut voor rust. Een hard schot van Ferdi ter Avest kwam tegen onderkant lat, maar stuitte voor de doellijn weer het veld in.

Na rust begon het spektakel. Met wat geluk kwam Staphorst opnieuw op voorsprong. Rob Mijnheer kreeg de bal in buitenspelpositie in de voeten, nadat André Zeldenthuis een poging had gekeerd, maar de aanvoerder van Staphorst mocht door en tikte eenvoudig de 1-2 binnen. Al snel maakte Harkemase Boys, eveneens met wat geluk, opnieuw gelijk. Adams Sarkodie legde breed op Klaas Schotanus en nu wat het de aanvoerder van de Harkiten die trefzeker was. Zijn schot werd van richting veranderd en viel daarom met een vreemde curve achter René Oosterhof.

Weer een minuut later kwam Staphorst voor de derde keer op voorsprong. Een verre ingooi werd door Rob Mijnheer doorgekopt op Martijn Brakke, die vervolgens opnieuw verlengde. Bij de tweede paal schoot Ferdi ter Avest vrijstaand de 2-3 binnen. Harkemase Boys kon opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, al moest André Zeldenthuis nog wel reddend optreden bij een listige poging van Ter Avest. Het spel van de thuisploeg werd steeds beter, Staphorst kwam onder druk te staan, maar René Oosterhof hield zijn ploeg lang op de been. Hij sloeg een kopbal van Heine Uuldriks uit de hoek en pareerde een vrije trap van Robin Huisman de Jong.

Een klein kwartier voor tijd maakte Uuldriks toch de gelijkmaker. Voor de derde keer kwam Harkemase Boys terug van een achterstand. Raymond Bolt stiftte de bal het strafschopgebied in, Henny Bouius kopte de bal naar Uuldriks, die tussen twee verdedigers de bal achter Oosterhof tikte. Met de verlenging in zicht ging Harkemase Boys nog op zoek naar de winnende treffer. Bouius kreeg een opgelegde kans van Schokker, maar zijn poging ging voorlangs. Ook Uuldriks was dicht bij de winnende nadat een voorzet van Schokker door iedereen werd gemist, maar ook hij profiteerde ditmaal niet.

Toch viel de winnende treffer nog. Drie minuten voor tijd kreeg Harkemase Boys een vrije trap op een meter of twintig van het Staphorst-doel. De poging van Robin Huisman de Jong ging in eerste instantie in de muur, in tweede instantie bleef de bal liggen tussen allemaal benen in het strafschopgebied van de bezoekers. De ingevallen Johnsen Bacuna lette het beste op en net als twee jaar geleden in de bekerfinale tegen Genemuiden zorgde hij voor de bevrijdende treffer. Staphorst was logischerwijs gebroken en dus kon in Harkema het feest losbarsten.

“Dit gevoel is onbeschrijfelijk”, aldus Jan Vlap zo’n dertig minuten na afloop. “Er zit zoveel mentaliteit in deze groep. We komen drie keer terug van een achterstand en dan maken we ook nog de winnende. Het laatste halfuur hebben we gas gegeven en op basis daarvan was het een verdiende overwinning.” Ook de ontlading bij André Zeldenthuis, die dit seizoen op doel staat bij de bekerwedstrijden, was groot: “Eerlijk gezegd dacht ik op een gegeven moment wel ‘hoe moet het nu nog?’. Dan de gelijkmaker en Johnsen met de winnende, schitterend!”

Scoreverloop: 9. Robert Pomstra 0-1, 13. Joram Smits 1-1, 49. Rob Mijnheer 1-2, 50. Klaas Schotanus 2-2, 51. Ferdi ter Avest 2-3, 78. Heine Uuldriks 3-3, 87. Johnsen Bacuna 4-3

Opstelling Harkemase Boys: André Zeldenthuis, Jesse Renken, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie, Klaas Schotanus, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker (90+2/Joram Smits), Heine Uuldriks, Joram Smits (80/Johnsen Bacuna)

Opstelling Staphorst: René Oosterhof, Herwin Talen, Lars Heuvelman, Derrick Timmerman, Harm Jan Tip, Roelof de Jong, Robert Pomstra, Rob Mijnheer, Martin van ’t Ende (72/Mark Schra), Martijn Brakke, Ferdi ter Avest (78/Frank Kuurman)

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00