PWFoto.nl/Harkemase Boys

zondag 23 november 2014

Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld dik verdiend gewonnen van WHC. Het werd 2-0 op sportpark De Bosk. De beslissing viel pas laat, waardoor het nog lang spannend bleef. Uiteindelijk was Arton Musliu met twee doelpunten de gevierde man bij de thuisploeg.

Nagenoeg de hele wedstrijd was Harkemase Boys de betere en er waren fases waarin de ploeg fraai voetbal liet zien. Dat werd ook verwacht tegen WHC, maar Harkemase Boys had tot gisteren nog maar een thuiszege geboekt. Op jacht naar de tweede overwinning op De Bosk startte Harkemase Boys goed. De eerste kans kwam toen Henny Bouius net binnen het strafschopgebied werd aangespeeld door Raymond Bolt. Het schot van Bouius ging net naast. Een paar minuten later nam Musliu de bal vrij aan en de man van de wedstrijd haalde hard uit vanaf een meter of twintig. Doelman Jasper Kuiper tikte het schot over, maar de toon was gezet.

Net toen de wedstrijd wat in evenwicht leek te komen, zette Musliu de thuisploeg op voorsprong. Hij werd aangespeeld op eigen helft en kreeg aanvankelijk veel ruimte van WHC. Vervolgens dribbelde Musliu langs Van Amersfoort, Van den Brink en Jonathan van Marle en net als tien minuten eerder schoot hij vanaf ongeveer twintig meter van het doel. De bal viel buiten het bereik van Kuiper in het net. WHC, dat twee weken geleden Staphorst nog verraste, werd halverwege de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Een indraaiende vrije trap van Ibrahim Tuncer werd door iedereen gemist en belandde maar net naast het doel van Harkemase Boys. Het dichtst bij een treffer kwam WHC na een hoekschop van Tuncer, die werd ingekopt door Raoul Jessurun. Jansema keerde de kopbal half, waarna Bouius redding bracht op de lijn. In de laatste tien minuten voor rust moesten beide doelmannen nog een keer serieus in actie komen: Kuiper keerde een schot van Bacuna en Jansema pareerde een inzet van Olaria.

De eerste kans in de tweede helft was voor Heine Uuldriks. Een voorzet van Musliu kwam via Van Wijk voor de voeten van de spits, maar het schot ging rakelings naast. In de fase daarna ging het spel op en neer, zonder dat een van beide teams een serieuze kans kreeg. Een schot van Olaria uit een moeilijke hoek ging niet ver naast, maar was te zacht om Harkemase Boys te verontrusten. Halverwege de tweede helft zette Harkemase Boys aan en kwam er weer een goede fase van de thuisploeg. In die fase waren er kansen voor Bacuna (twee schoten geblokt), Uuldriks (kopbal over), opnieuw Bacuna (bal van de lijn) en Schotanus (bal met moeite weggewerkt in een scrimmage).

De goal viel niet en dus bleef de beslissing uit. Met nog een kwartier te spelen ging WHC meer risicos nemen want de gasten voelden dat er iets te halen viel op De Bosk. Tien minuten voor tijd moest Erick Jansema redding brengen op een hard schot van Tuncer en een halve minuut later hield het thuispubliek zijn adem in. Een afvallende bal kwam voor de voeten van WHC-invaller Jelle Post, die in een keer uithaalde. Het schot werd van richting veranderd door Jesse Renken en viel op het dak van het doel. Harkemase Boys kon opgelucht ademhalen. In de 88e minuut viel eindelijk de beslissing. Na een snelle ingooi van Jasper Valentijn op Arton Musliu lag er ruimte voor de thuisploeg. Musliu gaf breed op Martijn Dijk, die op fraaie wijze Jeffrey van Amersfoort omspeelde. De voorzet van Dijk viel over doelman Kuiper en werd net voor de lijn binnengewerkt door Musliu.

Door de overwinning van Harkemase Boys en de resultaten op de andere velden, zijn de verschillen in de top van de Hoofdklasse C kleiner geworden. Harkemase Boys staat vijfde, drie punten achter koploper DVS33. De Harekieten hebben evenveel punten als Flevo Boys, de tegenstander van volgende week. Die wedstrijd begint om 14.30 uur in Emmeloord. Harkemase Boys speelt dinsdagavond nog een oefenwedstrijd op het kunstgrasveld van sportpark De Bosk tegen BCV. Aanvang om 20.00 uur.

Scoreverloop: 21. Arton Musliu 1-0, 88. Arton Musliu 2-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Klaas Schotanus, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie (46/Jasper Valentijn), Jordy van Wijk (83/Sander van Dijken), Raymond Bolt, Henny Bouius, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks (83/Martijn Dijk), Arton Musliu

Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Jeffrey van Amersfoort, Raoul Jessurun, Yoshua van Marle, Robbert van Schie, Jurian van den Brink, Jonathan van Marle, Roan Admiraal (67/Jelle Post), Mitchel Dijkhof (67/Caleb Rahajaan), Kevin Olaria, Ibrahim Tuncer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00