PWFoto.nl

zondag 19 februari 2017

Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld verloren van SteDoCo. Giovano Godeken tekende in de blessuretijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor rust was SteDoCo de betere ploeg en waren de kansen voor de bezoekers. Harkemase Boys controleerde de tweede helft, maar kwam niet tot scoren. In de blessuretijd kregen de Friezen het deksel op de neus.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is, werd in de eerste helft op De Bosk overduidelijk. Twee weken geleden speelde Harkemase Boys voor het laatst en de ploeg verwende het publiek toen met oogstrelend voetbal. Deze zaterdag tegen SteDoCo lukte er met name voor rust bijzonder weinig. De meeste kansen waren logischerwijs voor de bezoekers uit het kleine dorpje Hoornaar.

Erick Jansema moest al binnen vijf minuten redding brengen op een hard schot van Hakan Tokul. Ook Jay Jay Meierdres kreeg namens SteDoCo een flinke kans, maar de spits schoot wild over. De enige kans die Harkemase Boys voor rust kreeg op een goal, was direct de grootste kans. Oebele Schokker lanceerde Henny Bouius, die ontsnapte aan buitenspel. Bouius, een veelscorende middenvelder, stond oog in oog met doelman Ritchie Steinmann, maar kreeg misschien wel té veel tijd: hij schoot tegen de keeper op. In het laatste kwartier van de eerste helft dwong Jordey van Dam met twee pogingen van afstand nog twee keer een redding van Jansema af.

Met clubtopscorer Ezra Schrijver als invaller begon Harkemase Boys aan een betere tweede helft. Steinmann was echter niet te passeren. De doelman hield zijn doel schoon bij een knappe vrije trap van Schokker, een hard schot van Matthijs Hardijk en bij een kopbal van Robert Stelpstra.

In de slotfase schreeuwde De Bosk om een strafschop. Schrijver schoot een voorzet tegen de arm van Jesse Wielinga aan. Dat zag scheidsrechter Marco Ritmeester ook, maar na overleg met zijn assistent gaf Ritmeester een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, in plaats van een penalty. Een foutieve beslissing, maar Harkemase Boys moest het doen met de vrije trap. De poging van Schokker ging over.

SteDoCo kreeg één kans in de tweede helft, net als Harkemase Boys voor rust. Dit keer leverde het wel een doelpunt op. Giovano Godeken pikte een afgeslagen corner op en schoot de bal hard langs de kansloze Jansema. Daarmee bezorgde Godeken, die in de eerste helft de geblesseerde SteDoCo-aanvoerder Martis verving, zijn ploeg drie punten.

Door dit resultaat is de voorsprong van Harkemase Boys op SteDoCo teruggebracht tot slechts een punt. Harkemase Boys staat momenteel tiende. Volgende week komt ONS Sneek op bezoek. De derby is een inhaalwedstrijd en telt mee om de tweede periode, waarin Harkemase Boys koploper is. Harkemase Boys – ONS Sneek begint volgende week om 17:00 uur.

Scoreverloop: 90+1. Giovano Godeken 0-1

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Erich Jongeling, Simon IJzerman, Johnny de Vries, Oebele Schokker, Henny Bouius (46/Ezra Schrijver), Matthijs Hardijk, Robert Stelpstra (69/Jorco van Hezel)

Opstelling SteDoCo: Ritchie Steinmann, Chris Boom, Gautam Kalpoe, Shelton Martis (44/Giovano Godeken), Luke Molkenboer, Gino Boers, Jesse Wielinga, Jordey van Dam (76/Joran Schröder), Remco Buist, Hakan Tokul, Jay Jay Meierdres

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00