Harkemase Boys hervat competitie met uitzege op Urk · Foto('s): PWFoto.nl Harkemase Boys
  PWFoto.nl Harkemase Boys

Harkemase Boys hervat competitie met uitzege op Urk

zondag 08 februari 2015

Voor rust zag het er niet naar uit dat de drie punten mee zouden gaan naar Harkema. Op een redelijke eerste tien minuten van Harkemase Boys na, was de eerste helft voor de thuisploeg. Door vroeg druk te zetten op de defensie van Harkemase Boys, stichtte Urk veel gevaar. Lange halen naar voren en er vervolgens hard achteraan rennen. En de kwaliteit van Urk, hoekschoppen en vrije trappen, kwam in de eerste helft duidelijk naar voren.

Linkspoot William de Boer achter de bal en de kopsterke spelers in het strafschopgebied. William de Boer leek zelf na twintig minuten te scoren, toen zijn hoekschop in een keer in het doel vloog. Scheidsrechter Wijma had echter goed gezien dat Jansema in de rug werd geduwd door Jan van Slooten.

Even later lag de bal opnieuw in het doel en was het toch 1-0. William de Boer, deze keer met een vrije trap, bracht de bal in en Siemen Lindeboom kopte de bal van dichtbij net langs Erick Jansema. Bij de eerstvolgende Urk-aanval na de 1-0 kwam Jansema goed weg met een gele kaart. Jansema kwam buiten het strafschopgebied in botsing met Hessel Snoek. De aanhang van de thuisclub dacht aan rood, maar Wijma beoordeelde het als een ongelukkige botsing. Met de vrije trap werd Urk opnieuw gevaarlijk, maar het bleef bij 1-0.

Daarna richtte Harkemase Boys zich enigszins op. Niet dat de Friezen veel grote kansen kregen, maar Urk werd in elk geval niet meer gevaarlijk. En tien minuten voor rust viel plotseling de gelijkmaker. Heine Uuldriks controleerde een lange bal van Oebele Schokker fraai, was Lindeboom en Gert Jan Nagel te slim af en legde de bal beheerst langs doelman Koffeman. Dat betekende dat de ploegen met 1-1 naar de kleedkamers gingen.

Harkemase Boys kwam het beste uit de kleedkamers. Een schot van Musliu werd nog gekeerd door Koffeman, maar na een klein kwartier spelen was het wel raak. Jesse Renken onderschepte een pass van Kees de Boer en stoomde vervolgens op over rechts. Via een een-tweetje met Schokker kreeg Renken de bal terug, maar Koffeman kwam snel zijn doel uit.

“Ik begon te twijfelen”, zei Renken. “Heine en Arton stonden vrij voor de goal, maar ik dacht: misschien kan ik nog wel langs de keeper. Ik koos toch voor de voorzet en daar zat de keeper goed tussen.” Koffeman had de bal echter niet klem en Renken maakte het de ver uitgekomen doelman nog lastig. De bal kwam voor de voeten van Oebele Schokker en die haalde in een keer uit. “In zo’n situatie moet je gewoon doen wat in je opkomt”, legde Schokker uit. De bal vloog vanaf de zijkant van het strafschopgebied in het doel en dat betekende de voorsprong voor Harkemase Boys.

Urk begon vervolgens opportunistischer te spelen, maar zonder dat het grote kansen kreeg. Het spel van de thuisploeg werd bovendien harder. Vreemd genoeg kwam dat in de kaarten niet tot uitdrukking: vier gele kaarten voor Harkemase Boys, slechts een voor Urk. Ook een harde overtreding op Uuldriks – hij kreeg een knie in zijn rug – werd niet bestraft met een kaart.

Harkemase Boys kreeg wel een vrije trap en die werd subliem in de linkerbovenhoek geschoten door Robin Huisman de Jong. De 1-3 was tevens de definitieve beslissing. Uiteindelijk waren de beste mogelijkheden in het vervolg ook voor Harkemase Boys. Gescoord werd er niet meer. Ook niet toen Heine Uuldriks met beide handen naar de grond werd gewerkt door Siemen Lindeboom in het strafschopgebied. Daarvoor kreeg Uuldriks een gele kaart. Verbazing alom, maar voor het eindresultaat maakte het geen verschil. De drie punten gingen naar Harkema.

“Ik ben heel tevreden”, aldus trainer Jan Vlap na afloop. “Iedere ploeg heeft het hier lastig. We lieten Urk in de wedstrijd komen voor rust. Na rust hebben we het beter opgepakt. Wij liepen toen gemakkelijker over het veld. Het is een mooie zaterdag zo, we doen fantastisch mee. En volgende week thuis tegen ACV, dat wordt een mooie pot.”

Scoreverloop: 26. Siemen Lindeboom 1-0, 37. Heine Uuldriks 1-1, 58. Oebele Schokker 1-2, 68. Robin Huisman de Jong 1-3.  Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Marinus Snoek, Siemen Lindeboom, Gert Jan Nagel, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol (79/Jelle de Boer), William de Boer

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Klaas Schotanus, Sander van Dijken (90+1/Adams Sarkodie), Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Johnsen Bacuna, Heine Uuldriks, Arton Musliu (73/Joram Smits)

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00