Harkemase Boys langs Buitenpost in matig oefenduel · Foto('s): PWFoto.nl / Harkemase Boys.
  PWFoto.nl / Harkemase Boys.

Harkemase Boys langs Buitenpost in matig oefenduel

woensdag 20 augustus 2014

Harkemase Boys heeft dinsdagavond in Buitenpost de oefencampagne winnend afgesloten. Tegen VV Buitenpost werd het 0-2 in een matige wedstrijd. Na ruim een half uur maakte Martijn Dijk de openingstreffer. Op slag van rust viel Dijk uit met een knieblessure. De tweede helft duurde tien minuten korter wegens invallende duisternis. Kort voor het laatste eindsignaal maakte Gersinio Constansia de 0-2.

Bij Harkemase Boys ontbraken André Zeldenthuis (blessure), Raymond Bolt (vakantie), Johnsen Bacuna (ziek), Robin Huisman de Jong en Heine Uuldriks. Die laatste twee deden dinsdagavond met Harkemase Boys 2 mee, omdat beide (net als Bacuna) geschorst zijn voor de eerste bekerwedstrijd komende zaterdag.

Het was geen goede wedstrijd op De Swadde. Buitenpost speelde fel en liet Harkemase Boys niet rustig opbouwen. De bezoekers speelden zelf ook nog eens slordig. Dat, opgeteld met de stevige regenbuien kort voor en tijdens de wedstrijd, zorgde ervoor dat er weinig te genieten viel. Harkemase Boys speelde wel wat beter dan Buitenpost, maar stichtte geen gevaar. De eerste serieuze doelpoging was van de thuisploeg. Een schot van Ruben Boekhout ging net naast.

Na ruim een halfuur spelen nam Harkemase Boys toch de leiding. Via Henny Bouius en goed terugleggen van Arton Musliu kon Martijn Dijk vanaf de rand van het strafschopgebied de 0-1 binnenschieten. Dijk zou later, kort voor rust, uitvallen met een knieblessure. Beide teams werden in de slotfase van de eerste helft nog een keer gevaarlijk. Erick Jansema pakte een afstandsschot van Buitenpost-aanvoerder Jan Oppedijk en bij Harkemase Boys werd Gersinio Constansia van scoren afgehouden door doelman Robert van der Laan, met hulp van Alwin Kuperus.

Halverwege de tweede helft werd het, mede door het slechte weer, al snel donker. Aanvankelijk viel dat nog wel mee. Bij Buitenpost kreeg Alex van der Veen, net ingevallen, een grote kans op de gelijkmaker. Na een goede aanval, opgezet op de eigen helft, lukte het Van der Veen niet om de bal bij de tweede paal binnen te werken. Nog geen minuut later probeerde Arton Musliu het namens Harkemase Boys, maar zijn schot ging net naast.

Toen het serieus donker begon te worden, werden beide teams nog gevaarlijk uit een vrije trap. Bryan Inge schoot namens Harkemase Boys hard, maar rakelings over. Namens Buitenpost was het Joran Olijve die Erick Jansema tot een knappe redding dwong. In de laatste minuut (de 81e) werd het 0-2. Jesse Renken stoomde op vanaf eigen helft en zijn van richting veranderde steekbal kwam bij Gersinio Constansia. Hij omspeelde doelman Van der Laan en schoof de 0-2 binnen.

Direct daarna klonk het eindsignaal. Harkemase Boys heeft de oefencampagne afgesloten met een overwinning in een matige wedstrijd. Komende zaterdag begint het bekertoernooi voor de ploeg van Jan Vlap. Harkemase Boys zit in een poule bij Oranje Nassau, SVBO en VEV’67, de tegenstander van komende zaterdag. De eerste poulewedstrijd, VEV’67 – Harkemase Boys, begint zaterdag om 15.00 uur in Leek.