Harkemase Boys op eigen veld onderuit tegen SVZW · Foto('s): PWFoto.nl / Harkemase Boys
  PWFoto.nl / Harkemase Boys

Harkemase Boys op eigen veld onderuit tegen SVZW

zaterdag 01 november 2014

Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld met 1-2 verloren van SVZW. De bezoekers kwamen een kwartier voor rust op voorsprong uit een vrije trap. Een kwartier na rust werd het 0-2 na een fout bij Harkemase Boys achterin. Invaller Gersinio Constansia maakte nog wel de aansluitingstreffer namens de thuisploeg, maar verder kwam Harkemase Boys niet. De Boys staan nog op de zesde plaats, maar door het verlies is het verschil met koploper ACV opgelopen tot zes punten. De ploeg uit Assen pakte zaterdag overigens de periodetitel.

In de openingsfase creëerden beide ploegen weinig. De eerste kans was voor de bezoekers na een misverstand bij Harkemase Boys achterin. Door een verkeerde terugspeelbal van Adams Sarkodie was Kevin Aman dicht bij de 0-1, maar Jesse Renken bracht redding op de lijn. Harkemase Boys kwam niet veel verder dan een kopbal van Musliu na een voorzet van Bouius, maar er zat te weinig kracht in de poging. Halverwege de eerste helft pakte Erick Jansema binnen een paar seconden op sublieme wijze twee kopballen van SVZW.

Na een halfuur spelen lag de bal toch in het doel. Adams Sarkodie maakte hands op eigen helft. De toegekende vrije trap werd door Aman op het hoofd van Jordi Holtkamp gemikt, die de 0-1 voor de bezoekers binnenkopte. De beste kansen tot dan toe waren voor SVZW geweest, dus de voorsprong was niet onverdiend. Het lukte Harkemase Boys maar niet om gevaarlijk te worden. Kort voor rust liet de thuisploeg een mooie aanval zien, maar het schot van Renken miste de goede richting.

In de eerste minuten na rust liet Harkemase Boys aanvallende intenties zien en de jacht naar de gelijkmaker werd geopend. Joram Smits kreeg een fraaie pass van Musliu niet onder controle, waardoor de kans verkeken was. Even later kwam Smits net te kort bij een voorzet van Musliu, waardoor de bal voorlangs ging. De opleving was van korte duur. Jansema bracht na tien minuten spelen in de tweede helft redding op een kopbal van Zwiers, maar een paar minuten later ging het helemaal mis bij Harkemase Boys achterin. Na een communicatiefout speelde Renken de bal terug, terwijl Jansema zijn doel uit was gekomen. Ter Heide kreeg de bal in de voeten gespeeld en tikte in een leeg doel de 0-2 binnen.

Na die 0-2 leek de wedstrijd gespeeld. Het lukte Harkemase Boys maar niet om voor gevaar te zorgen, waardoor SVZW-doelman Achterhoek een vrij rustige middag had. Pas in het laatste kwartier leek het geloof bij Harkemase Boys te komen. Dat leverde in de laatste tien minuten de aansluitingstreffer op. Uuldriks leed eerst balverlies, maar herstelde zichzelf goed en heroverde de bal. Vervolgens stuurde hij de ingevallen collega-spits Constansia diep. Hij zorgde voor de 1-2. Vervolgens ging de thuisploeg vol voor een gelijkspel. Dat leverde voor beide doelen nog gevaarlijke momenten op. SVZW gooide de wedstrijd niet op slot, maar Harkemase Boys kwam ook niet verder dan een kopbal van Jongeling in de handen van Achterhoek. Eindstand dus 1-2, de tweede thuisnederlaag voor Harkemase Boys dit seizoen.

Volgende week speelt Harkemase Boys de derby van de Fryske Wâlden tegen Drachtster Boys. De wedstrijd in Drachten op 8 november begint om 14.30 uur.

Scoreverloop: 31. Jordi Holtkamp 0-1, 62. Ruud ter Heide 0-2, 83. Gersinio Constansia 1-2

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Sander van Dijken (39/Raymond Bolt), Adams Sarkodie (76/Gersinio Constansia), Klaas Schotanus, Jordy van Wijk, Henny Bouius (90+2/Erich Jongeling), Joram Smits, Heine Uuldriks, Arton Musliu

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Machiel van Keulen, Maurice Bartelds, Jordi Holtkamp, Caglar Uguz, Michael Wensing, Bas Woesthuis (85/Thom Strijland), Cenk Uguz (46/Tom Prümers), Mirko Zwiers, Ruud ter Heide, Kevin Aman

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00