PWFoto.nl / Harkemase Boys

maandag 01 december 2014

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag overtuigend gewonnen van Flevo Boys. Het werd 1-3 voor de Harekieten. In Emmeloord kwam de thuisploeg via Arjen Postma (strafschop) op voorsprong, maar Robin Huisman de Jong, eveneens vanaf de stip, maakte gelijk. Kort daarna maakte Heine Uuldriks de 1-2 en direct na rust besliste Johnsen Bacuna het duel. Volgende week speelt Harkemase Boys thuis de topper tegen koploper DVS’33.

Jan Vlap had dinsdag in de oefenwedstrijd tegen BCV zowel Adams Sarkodie als Jasper Valentijn geblesseerd uit zien vallen, dus de twee verdedigers begonnen met pijnstillers aan de warming-up, waarin beide alsnog afvielen. Sander van Dijken, terug na een blessure, maakte zijn rentree in de basis als linksback. Flevo Boys startte met vier oud-spelers van Harkemase Boys in de basis: Jacob de Vries, Arjen Bergsma, Arjen Postma en Paul Bergtop. De Emmeloorders, zoals altijd met aanvallende intenties, begonnen goed aan de wedstrijd. Via snelheid over de zijkanten was de thuisploeg in het eerste kwartier erg dreigend. Een poging van Arjen Postma ging naast en een kopbal van Dennis van der Wal, verdediger die als spits begon, ging over. Na een klein kwartier beging Arton Musliu een lichte en ongelukkige overtreding op Van der Wal in het strafschopgebied. Joey Kooij toonde Musliu geel en gaf Flevo Boys een strafschop. Postma schoot raak: 1-0.

Na die openingstreffer werd Flevo Boys via Timon Rorije nog eens gevaarlijk, maar daarna nam Harkemase Boys onder leiding van Raymond Bolt het initiatief. Heine Uuldriks was de eerste die dicht bij de gelijkmaker was. Hij schoot hard tegen de lat. Flevo Boys werd slordiger en kwam er bijna niet meer aan te pas, mede doordat Harkemase Boys fel speelde en overal bovenop zat. Het leek dat de gelijkmaker niet uit kon blijven en die viel tien minuten voor rust dan ook. Opnieuw gaf arbiter Kooij een gemakkelijke strafschop, maar deze keer in het voordeel voor de gasten. Bacuna ging onderuit in een duel met Arjen Bergsma. Robin Huisman de Jong schoot de verdiende gelijkmaker binnen vanaf de stip. Het duurde niet lang voordat Harkemase Boys op voorsprong kwam. Een verre ingooi van Henny Bouius bleef liggen in het strafschopgebied en Heine Uuldriks lette het beste op: hij tikte de 1-2 langs Jacob de Vries.

Nog voor rust had Harkemase Boys het duel kunnen beslissen, maar dat gebeurde niet. Vroeg in de tweede helft viel de 1-3 toch. Uuldriks kopte een uittrap van Jansema door, Bouius verlengde op Musliu en die gaf breed op Bacuna, die achter de bal bleef en net geen buitenspel stond. Hoewel Flevo Boys niet meer zo goed in de wedstrijd zat als in het eerste kwartier van de eerste helft, werd de thuisploeg af en toe toch gevaarlijk. Regelmatig was Wesley de Klein daarbij betrokken, maar bij een kopbal kreeg de middenvelder niet genoeg kracht achter de bal, waardoor Huisman de Jong eenvoudig kon opruimen. Aan de andere kant had Harkemase Boys de wedstrijd eerder helemaal in het slot kunnen gooien, want er lagen zeeën van ruimte. Binnen vijf minuten kreeg Musliu drie kansen, maar hoewel hij goed speelde, stond zijn vizier minder scherp dan in de afgelopen weken.

Daardoor bleef Flevo Boys enigszins in de wedstrijd en moest Erick Jansema nog een aantal keer in actie komen. De doelman had knap een antwoord op pogingen van Paul Bergtop en Aran Nijboer. Toen Timon Rorije een kleine tien minuten voor tijd in kansrijke positie naast schoot, wist iedereen wel dat de punten naar Harkema zouden gaan. Er kwam nog wel een domper op de feestvreugde. Kort voor tijd kreeg Heine Uuldriks namelijk nog tot ieders verrassing een rode kaart. De bal sprong iets te ver van Uuldriks’ voet, waarna hij probeerde te herstellen. Een beetje onbehouwen raakte Uuldriks daarbij Jeroen de Groot. Uuldriks trok zijn benen nog in, maar de arbiter zag er een rode kaart in. Vervolgens kreeg ook leider Ruurt Postma een rode kaart, omdat die buiten het vak van de dug-out zou hebben gestaan. Hij werd naar de tribune verwezen. In slotfase was de laatste kans voor Joram Smits op aangeven van Bryan Inge. De poging van Smits ging voorlangs. Voor de puntenverdeling maakte dat niets meer uit. Die gingen namelijk verdiend naar Harkema.

Door de overwinning is Harkemase Boys voorbij Flevo Boys op de ranglijst. De spanning is te snijden bovenin de Hoofdklasse C. Volgende week komt koploper DVS’33 uit Ermelo naar De Bosk. De topper in Harkema begint om 14.30 uur.

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00