PWFoto.nl / Harkemase Boys

zondag 18 januari 2015

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in de laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de competitie met 5-3 gewonnen van zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart. Net als afgelopen dinsdag was de eerste helft van de Harekieten sterk. Na rust was Harkemase Boys slordig en kwam Sneek Wit Zwart goed terug in de wedstrijd.

De thuisploeg begon voortvarend en kwam al vroeg op voorsprong. Jesse Renken gaf na acht minuten een perfecte pass door de lucht op Joram Smits. De rechtsbuiten nam de bal goed aan in het strafschopgebied en rondde vervolgens ook prima af. Nadat beide ploegen een grote kans hadden laten liggen (Derguti namens Sneek Wit Zwart en Schokker namens Harkemase Boys), stoomde Renken weer op vanaf rechts. Hij gaf de bal breed op Constansia, die onderuit werd gehaald door Daniël Zwart. De strafschop werd onberispelijk benut door Robin Huisman de Jong.

Daarmee was het nog niet gedaan. Na goed voorbereidend werk van Gersinio Constansia en Johnsen Bacuna in de zestien kwam de bal bij Heine Uuldriks, die de stand op 3-0 bracht. En een kwartier later zette Oebele Schokker, op dat moment spelend als centrale verdediger, met een pass over een meter of veertig Joram Smits in een keer vrij voor doelman Van der Meulen. Die moest de bal voor de vierde keer in veertig minuten uit zijn doel halen, want Smits maakte zijn tweede van de middag. Kort voor rust deed Erolind Derguti namens Sneek Wit Zwart iets terug. Marco Ahmed zette voor vanaf rechts, Age Hains Boersma legde de bal goed klaar en Derguti schoot droog de 4-1 binnen. Een grotere tegenvaller voor Harkemase Boys was de blessure van Bryan Inge. Hij moest met een rolstoel van het veld worden gebracht. Na het maken van foto’s in het Martiniziekenhuis lijkt de blessure mee te vallen.

In de beginfase van de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid. Sneek Wit Zwart was de betere ploeg en de bezoekers kwamen al snel opnieuw tot scoren. Musliu leed balverlies op een gevaarlijke plek. Sean de Ruiter veroverde de bal, gaf breed op Age Hains Boersma en de Sneker topscorer bracht de stand terug tot 4-2. En vijf minuten later was het alweer raak, opnieuw na kostbaar balverlies van Harkemase Boys. De Ruiter zette deze keer voor vanaf links. De bal werd doorgekopt door Derguti, in de voeten van Boersma, die zijn tweede maakte.

Daarna ging de storm van Sneek Wit Zwart liggen en was de beste kans in het restant van de tweede helft voor Harkemase Boys. Na een mooie actie en dito pass van Martijn Dijk ging het schot van Johnsen Bacuna net naast. Vijf minuten voor tijd scoorde Harkemase Boys toch nog. Via een pass van Raymond Bolt kwam Henny Bouius in doelpuntrijke positie vrij. Hij legde breed op Arton Musliu, die de eindstand bepaalde op 5-3.

Een wedstrijd met twee gezichten. Harkemase Boys sloot het oefenduel toch winnend af op basis van een sterke eerste helft. Volgende week begint de tweede helft van de competitie voor Harkemase Boys. Er staat dan direct een topper op het programma. Harkemase Boys, dat derde staat, neemt het om 14:30 uur thuis op tegen ACV, de nummer twee van de Hoofdklasse C.

Scoreverloop: 9. Joram Smits 1-0, 20. Robin Huisman de Jong 2-0 (strafschop), 23. Heine Uuldriks 3-0, 39. Joram Smits 4-0, 44. Erolind Derguti 4-1, 53. Age Hains Boersma 4-2, 60. Age Hains Boersma 4-3, 85. Arton Musliu 5-3

Harkemase Boys minuut 1-29: Erick Jansema (46/André Zeldenthuis), Jesse Renken (30/Henny Bouius), Robin Huisman de Jong (30/Erich Jongeling), Jasper Valentijn (46/Sander van Dijken), Sander van Dijken (30/Raymond Bolt), Oebele Schokker (64/Robin Huisman de Jong), Johnsen Bacuna (30/Martijn Dijk), Gersinio Constansia (30/Arton Musliu), Joram Smits (64/Jesse Renken), Heine Uuldriks (64/Gersinio Constansia), Bryan Inge (38/Johnsen Bacuna)

Sneek Wit Zwart: Kevin van der Meulen, Marco Ahmed, Daniël Zwart, Thijs Goes, Alwin Velds, Andy de Vries, Mark Homme van der Veen (55/Tjeerd Andries Andringa), Erolind Derguti, Freerk de Jong, Age Hains Boersma, Sean de Ruiter

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00