PW Foto

maandag 23 oktober 2017

Het was de tweede helft eigenlijk alleen maar tegenhouden, maar het lukte: Harkemase Boys heeft met 0-1 gewonnen bij DVS’33. De enige goal werd voor rust gemaakt door Jan Hooiveld. Na rust zette DVS’33 drie kwartier lang aan, maar mede dankzij enkele knappe reddingen van Erick Jansema en Henny Bouius hield Harkemase Boys stand.

In de beginfase van de wedstrijd controleerde Harkemase Boys, al was dat aanvankelijk zonder serieuze kansen te creëren. De eerste echte kans was na een kleine twintig minuten: Jan Hooiveld, die ook de vorige twee wedstrijden de score opende, omspeelde Coen Vloedgraven en passeerde Paul Eppink in de verre hoek: 0-1.

DVS’33, vaak een lastige tegenstander van Harkemase Boys, heeft veel kwaliteit op het middenveld en voorin, maar in de eerste helft blonken de meeste spelers uit in slordigheid. Wanneer de thuisploeg op de helft van Harkemase Boys was, kwam het zelden tot een kans. Erick Jansema moest een keer in actie te komen, maar zonder veel moeite: een schot van Daniël van Warven ging recht op de doelman af.

Mike Ahrens en spits Gökhan Yasar bleven in de rust achter in de kleedkamer van DVS’33. Hun vervangers waren Niels Buijtenhuis en Kay Velda. Mogelijk hielp het, in elk geval was DVS in de tweede helft een stuk sterker dan voor rust. Het eerste gevaar kwam van aanvaller Benjamin Roemeon. Zijn schot ging over het doel van Jansema. Het was een voorbode van wat ging komen.

De ploeg van Bert van Hunenstijn zette steeds meer druk en al snel stond Harkemase Boys met de rug tegen de muur. Kellian van der Kaap en Simon IJzerman deden het als vervangers van de geschorste Jens Jurn Streutker en Jim de Leeuw goed, maar IJzerman – net terug van een blessure – kon na iets meer dan een uur niet meer verder. Omdat er geen andere verdediger op de bank zat, moest er geschoven worden en zo belandde Henny Bouius op de linksback.

Bouius, bezig aan zijn sterk seizoen op het middenveld, liet zijn waarde ook weer zien in de achterste linie. Jansema keepte een sterke wedstrijd – hij belette onder meer Vloedgraven, Roemeon en Jordy van Selm het scoren – maar toen de doelman bij een hoge bal in het doelgebied werd gehinderd door Maurice de Ruiter en arbiter Van der Pol niet floot, was hij uit positie bij de schotkans van Buijtenhuis. Maar daar was Bouius: hij haalde het schot van de DVS-invaller van de lijn. Even later was het opnieuw Bouius die de bal van de lijn haalde, nadat Van Warven de bal langs Jansema had gespeeld.

In de absolute slotfase (zes minuten blessuretijd) liet Jansema zien dat hij deze middag onpasseerbaar was. Hij stopte nog twee schoten van Van Warven en eentje van Velda.

Het ging dus met hangen en wurgen, maar Harkemase Boys heeft weer een overwinning te pakken. “Foar it gefoel wie dizze wol belangryk”, vertelde Henny Bouius na afloop. “Wy ha de ôfrûne twa wedstriden in dikke dreun op de noas krigen fansels. Hjoed ha we foar de rêst gjin kâns fuortjûn. De twadde helte wie it wat minder. It wie foaral tsjinhâlden en gelokkich falt it dizze kear ús kant op.”

Met deze overwinning gaat Harkemase Boys met een goed gevoel de komende week in. Dinsdag spelen de Boys een oefenwedstrijd tegen Hardegarijp. De wedstrijd op sportpark De Warren in Hurdegaryp begint om 20:00 uur. Zaterdag ontvangt Harkemase Boys de beloften van FC Volendam. De aftrap op De Bosk is die dag om 14:30 uur.

Scoreverloop: 19. Jan Hooiveld 0-1

Opstelling DVS’33: Paul Eppink; Jorran van Santen (78/Jordy van Selm), Dennis Hollart, Basil Camara, Roald de Vries; Coen Vloedgraven, Daniël van Warven, Mike Ahrens (46/Kay Velda); Maurice de Ruiter, Gökhan Yasar (46/Niels Buijtenhuis), Benjamin Roemeon

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Kellian van der Kaap, Bart de Groot, Simon IJzerman (71/Yannick Kaluzi); Dennis van Duinen, Berwout Beimers, Henny Bouius; Kevin Mennega (88/Jorco van Hezel), Jan Hooiveld, Ezra Schrijver (60/Tom Boezerooy)

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00