Het zit Anjum niet mee in Rinsumageest · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Het zit Anjum niet mee in Rinsumageest

zaterdag 13 september 2014

Na de prima uitoverwinning van VCR op promovendus Niekerk kwam nu Anjum op bezoek op sportpark “De Vonder”. De ploeg van trainer Jacob Postma was gestart met een gelijkspel tegen degradant Fc Leo en moest dus meteen aan de bak. In een heerlijke open wedstrijd met kansen over en weer werd de gelukkigste van de twee, VCR matchwinner. Anjum had vooral pech in de afronding en zag twee doelpunten afgekeurd worden vanwege buitenspel. Scheidsrechter Germ Bakker van Ameland floot een goede partij en gaf aan twee spelers van Anjum een terechte gele kaart. Man van de wedstrijd werd Josco van Andel met twee doelpunten.

Anjum kwam het beste uit de startblokken vandaan en zette de thuisploeg meteen onder druk. Dit leverde de gastploeg in de vierde minuut al een hoekschop op (één van de zo vele). Het was aanvoerder Brant Schaap die de bal voorgaf en zag dat Raymond Braaksma zijn vizier nog niet op scherp had afgesteld en overkopte. Even later was het “good old” Anne Zijlstra die in de zevende minuut met een prachtige voorzet de schoen vond Sietze Jansma. Hij vuurde vervolgens een kanonskogel af richting het doel van de VCR keeper maar zag zijn uithaal uitstekend gepareerd worden door een uitstekend op dreef zijnde Rene Zwaagstra. En zo bleef de thuisploeg in deze wedstrijd. En enigszins tegen de verhoudingen in kwam de thuisploeg zelfs op een 1-0 voorsprong. Het was een prima ingeschoten vrije trap van Rienk de Haas die voor de voeten kwam van Josco van Andel en deze van dicht bij de bal langszij keeper André Turkstra van Anjum schoot. Anjum liet zich echter niet van de wijs brengen door deze achterstand en bleef deze wedstrijd dicteren.

Nog voor de tiende min was aangebroken mocht Anjum opnieuw een cornerkick trappen. Prachtig werd deze voorgebracht door Raymond Braaksma en prima met hoofd terug gelegd door Anne Zijlstra op de inkomende Sietze Jansma. Maar wederom had hij het fortuin niet aan zijn zijde en zag zijn prima uithaal voorlangs vliegen. Gaandeweg dit duel vocht VCR zich onder de druk vandaan en kreeg mogelijkheden op meer. In de twintigste minuut mocht VCR topschutter Rienk de Haas aanleggen voor een vrije schop. Vanaf ongeveer twintig meter vuurde hij buiten het bereik van Anjum keeper André Turkstra de bal keihard op de binnenkant van paal en zag tot zijn afgrijnzen de bal opnieuw het veld invliegen en weer geen bekroning. Weer even later een prima combinatie tussen Yannick Haakma en aanvoerder Anton Prins op de rechterflank waarbij laatste genoemde zijn uithaal gepareerd zag worden door keeper Turkstra.

En zo bleef deze wedstrijd boeien met kansen aan weerszijden. Precies op het halfuur mocht de thuisclub namens Rienk de Haas een hoekschop nemen vanaf rechts. Deze werd prachtig ingebracht precies op het hoofd van de altijd alerte VCR voorstopper Josco van Andel en schitterend tegendraads binnen gekopt voor de 2-0 tussenstand. Maar het verzet van de Anjummers was nog lang niet gebroken en zij bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. In de 39e minuut mocht Anjum een vrije trap nemen door Mark Jansma en deze vond Wiebe Wessel Bos op punt zestien metergebied. Vernietigend vuurde hij een pegel af richting het VCR doel, maar opnieuw stond Rene Zwaagstra paraat en op de juiste plaats en redde adequaat. En nog voor de rust mocht Anjum andermaal een hoekschop nemen. Het was Johan Boersma die inzette en het hoofd vond van Anne Zijlstra. Deze behield goed het overzicht en vond Brant Schaap maar zijn uithaal vloog over en zo zochten de beide ploegen met een 2-0 stand de kleedkamers op.

Na de rust probeerde Anjum nog eenmaal de bakens te verzetten om zodoende in deze wedstrijd terug te komen. Wederom werd VCR onder druk gezet en er ontstonden mogelijkheden voor de withemden uit Anjum. Een vrije trap van Mark Jansma belandde in de handen van de VCR doelman en een inzet van Johan Broersma vanaf de linkerkant werd prima uitverdedigd door VCR linksback Jitse Hoekstra. En ondanks de enorme inzet van de manschappen van trainer Postma hield VCR haar verdedigingslinie gesloten en worstelde het zich uit deze houtgreep vandaan. In de zeventigste minuut was het VCR rechtsback Jan Terpstra die ver mocht opstomen en zich gestuit zag worden door een overtreding van jongeling Johan Broersma (hij mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Bakker hem geen kaart toonde). Mame Braaksma posteerde zich achter de bal en vond een het gaatje bij de eerste paal. Keeper André Turkstra van Anjum was te laat, zag er niet goed uit en werd geklopt: 3-0. Nu gingen alle remmen los bij Anjummers en de gastploeg ging vabank spelen.

Met veel ruimte weggevend achter haar verdedigingslinie lag hier de ruimte voor de thuisploeg. Helaas bleek VCR niet bij machte om hiervan optimaal te profiteren en om deze wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het was Jenilson Pires da Silva die met een heerlijke crossbal vanaf de rechterflank Rienk de Haas bediende op de linkerflank. Deze verstuurde vervolgens met een heerlijke lange diepe bal, Jouke Hoekstra de rechterflank over. Deze vond vervolgens de goed mee opgekomen invaller Erwin Raap bij de tweede paal en deze behield goed het overzicht en vond vervolgens opnieuw de goed mee opgekomen Jenilson Pires da Silva. Maar zijn prachtige inzet werd een prooi voor de gastdoelman en zo bleef de stand 3-0 in het voordeel van VCR. Een kwartier voor tijd was het wederom VCR met een prima mogelijkheid.

Het was Jouke Hoekstra met een prima hoekschop vanaf de rechterkant die het hoofd vond van Jenilson Pires da Silva. Maar met een katachtige save wist keeper Turkstra, VCR opnieuw van score af te houden. Het slotakkoord echter was voor Anjum. Het was Mark Jansma die de linkerflank mocht oversteken en een prima voorzet in huis had op Sietze Jansma. Maar zijn inzet miste de precisie en vloog over en zo behaalde VCR een prima overwinning op een lastige tegenstander die best “geflatteerd” mag worden genoemd.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00