Invicta doet goede zaken tegen HHV · Foto('s):

Invicta doet goede zaken tegen HHV

zondag 14 december 2014

Op 13 december stond voor Invicta de lastige uitwedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld op het programma. Helaas is Folkje Tjalsma nog steeds geblesseerd en ook Gerdien Kuipers had andere verplichtingen. Hierdoor speelden Elisabeth Thalen en Danielle Broersma naast de heren Arjan Kiewiet en David van Dusschoten. Het vak met Jarich Hiemstra, Ruurd Meindertsma, Wilma Grijpma en Sijke de Vries kon compleet aan de wedstrijd beginnen.

Invicta begon scherp aan de wedstrijd, en in de eerste aanval wist Elisabeth direct de 0-1 op het scorebord te zetten door een ‘Elisabeth’ kansje. HHV wist antwoorde hier direct op met een afstandschot: 1-1. Door twee snelle afstanders van Sijke en Ruurd wist Invicta het eerste gat van twee doelpunten te slaan: 1-3. De eerste helft ging de score gelijk op. Bij vlagen was het een fysieke wedstrijd maar hier liet Invicta zich niet door uit het veld slaan. Beide teams bleven scoren naar opnieuw een gelijkspel van 4-4. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft bleef Invicta rustig aanvallen en ging het op zoek naar de juiste kansen. Opnieuw werd er een voorsprong gepakt door een doorloopbal van Danielle Broersma en een afstander van Arjan Kiewiet. Zo stond het 4-6 met nog vijf minuten te spelen.

HHV kreeg in de achtentwintigste minuut nog een vrije bal, wat voor een 5-6 ruststand zorgde. Invicta wist dat het hier een kans had om punten mee te nemen naar Kollum, en zo begonnen de Kollumers ook aan de tweede helft. Jarich wist al in de tweede minuut met een afstander de 5-7 te noteren. Maar toen was het HHV die makkelijk begon te scoren en in deze fase moest Invicta zich opscherpen. De 5-7 voorsprong werd omgebogen naar een 9-7 achterstand. Toch bleef Invicta positief daar waar het de fase van moeilijk scoren leek te krijgen. In deze fase wist Arjan de korf te raken met een mooi afstandsschot. HHV kon het gat van twee doelpunten behouden: 10-8.

Tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd was het Invicta dat rustig bleef en niet mee ging in het spel van HHV, met resultaat. Ruurd wist nogmaals de korf te vinden van afstand, en Wilma wist een strafworp mee te krijgen die rustig en kalm werd verzilverd door Jarich. Met nog tien minuten op de klok werd er erg goed verdedigd door het vak van Wilma. HHV moest lang overspelen om de aanval goed neer te zetten en door goed werk onder de korf van de heren van Invicta was de bal snel weer in het aanvalsvak. David zag een kans om vanuit de steun te schieten, wat een prachtig doelpunt opleverde.

Invicta kwam na een tijdje weer op voorsprong. Kort daarna kwam de bal opnieuw in het aanvalsvak en wist Arjan het winnende doelpunt op het scorebord te zetten al in de éénentwintigste minuut van de tweede helft: 10-12. De laatste negen minuten werd er erg goed verdedigd en kreeg HHV gemiddeld één kans per aanval. Het aanvalsvak wist juiste keuzes te maken door rustig de wedstrijd uit te spelen. Er werd goed reboundwerk verricht door Ruurd en Jarich, wat zorgde voor lange aanvallen maar helaas niet meer doelpunten.

Invicta kon met een tevreden gevoel terug naar Kollum. Het heeft gestreden als team en hoopt deze lijn volgende week door te zetten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen KIOS’45 op het programma. De laatste wedstrijd voor de kleine stop van dit zaalseizoen. Doelpunten: Arjan(3), Ruurd (3), Jarich(2), David(1),  Elisabeth(1), Sijke(1) en Danielle (1).

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00