HZVV maatje te groot voor Broekster Boys · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

HZVV maatje te groot voor Broekster Boys

zondag 02 november 2014

Broekster Boys heeft zaterdag niet kunnen stunten tegen koploper HZZV. De ploeg van Karlo Meppelink was over de gehele wedstrijd gezien de meer dan verdiende winnaar en heeft daarmee ook aangetoond dat het kampioenskandidaat nummer één is. Broekster Boys ging met een 4-1 nederlaag naar huis en zakte daardoor van de tweede naar de vijfde plaats.

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een speler uit het vierde team van HZVV. Beide teams waren in de beginfase wat aftastend. Tot echte grote kansen kwam het dan ook niet. HZVV was dicht bij een doelpunt vanuit een corner maar Krol stond op de goede plaats. Na ruim tien minuten waren de verdedigers van Broekster Boys bij de les. Een onschuldige vrije trap richting de tweede paal viel zomaar binnen zonder dat deze aangeraakt werd. Dat leek verdacht veel op de goal zoals Harrie Wijnsma die vorige week maakte. Helaas was het nu de tegenpartij die op deze wijze scoorde: 1-0.

Lang kon HZVV echter niet genieten want drie minuten later zette Riemer Doornbos met een prachtige steekbal op Hendrik Bouma de zaak al weer recht. Bouma wist dit op juiste wijze in te schatten, omspeelde keeper Streuker en scoorde de gelijkmaker: 1-1. HZVV kreeg daarna de beste kansen. In de eerste helft kreeg HZVV maar liefst elf corners en telkens was er gevaar. Veelal kwam de bal bij de tweede paal en daar kregen verdedigers Breukelman en Korf regelmatig een goede kopkans. Na een half uur een levensgrote kans voor Broekster Boys. Sietse Rozema wist met een uitstekende pass Hendrik Bouma te bereiken. Bouma zette goed voor op Hedzer Prins, maar deze raakte de bal totaal verkeerd en daarmee was deze kans verkeken.

HZVV kreeg via topscorer Strijker een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap werd door Krol net onder de lat vandaan gestompt. Vijf minuten voor rust wist HZVV toch weer op voorsprong te komen. Wederom uit een dood spelmoment wisten de Hoogeveeners toe te slaan. Breukelman wist deze keer de corner, die steenvast bij de tweede paal kwam, onhoudbaar in te koppen 2-1. Scheidsrechter Schuring toonde voor rust nog twee keer de gele kaart, Luchtenberg (HZVV) en Sjoerd Westra (BB) waren de klos.

Na rust kwam Juryan Dantuma in het veld voor Remco Kooistra. Dantuma zal zijn vifjenveertig minuten nog lang herinneren, want twee keer was hij het slachtoffer van een elleboogje wat helaas beide keren door de scheids werd gemist. Een dikke “botox” bovenlip was het zichtbare en pijnlijke resultaat voor Dantuma. De uitstekend spelende Jordi Beeksma was een plaag voor het middenveld van Broekster Boys. Met zijn snelheid en uitstekende overzicht was hij een van de betere spelers. HZVV beschikt overigens over meer snelle spelers die veelvuldig de zijlijn opzochten.

Broekster Boys kwam maar niet in zijn eigen spel. De lange bal werd te vaak gezocht. Met Harry Wijnsma voor de doelpuntenmaker Bouma werd getracht daar wat verandering in te brengen maar HZVV bleef de bovenliggende partij. Toen Marlon Luchtenberg een verdedigende fout afstrafte (3-1) was de wedstrijd gespeeld. Oane Kooistra kwam tien minuten voor het einde in het veld voor de licht geblesseerde Sietse Rozema. Reza Hosseine maakte de vreugde voor de thuisploeg daarna nog mooier toe hij een paar spelers achter zich liet en prachtig maar ook onhoudbaar inschoot: 4-1.

HZVV lijkt daarmee een voorsprong te nemen op het kampioenschap zoals Meppelink vorige week al hoopte. Ze staat nu zes punten los op de nieuwe nummer twee Balk. Broekster Boys zakt een paar plaatsen. Volgende week speelt Broekster Boys thuis tegen PKC. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00