Invicta 1 begint seizoen met winst · Foto('s):

Invicta 1 begint seizoen met winst

maandag 31 augustus 2015

Op zaterdag 29 augustus 2015 ging de veldcompetitie weer van start voor het eerste team van Korfbalvereniging Invicta. Op een zonnige zaterdagmiddag vertok de Pruttelpot formatie uit Kollum naar Joure.

Om half vier floot de scheidsrechter voor het  begin van de wedstrijd en Invicta nam gelijk een 0-3 voorsprong door middel van doelpunten van Wilma Grijpma (2x) en Ruurd Meindertsma. Vanaf dat moment begonnen de spelers van Joure mee te scoren, maar Invicta behield altijd de voorsprong van één of twee doelpunten. Tot vijf minuten voor rust. Toen werd de voorsprong door middel van afstanders van Arjan Kiewiet en Uulco Hoekstra en een inloopbal van Daniëlle Broersma vergroot en gingen Invicta met een 4-8 stand de kleedkamers in.

Direct aan het begin van de tweede helft werd deze voorsprong vergroot naar zes punten door een benutte strafworp van Arjan Kiwiet en een afstander van Wilma Grijpma. Dit verschil bleef lange tijd. Joure wist het gat nog te verkleinen naar vier doelpunten en vijf minuten voor tijd zelfs naar een verschil van drie punten. Maar Uulco Hoekstra maakte met een afstander het verschil weer vier en daarmee kwam de overwinning van Invicta niet meer in gevaar.

De eerste twee punten zijn nu binnen voor de ploeg uit Kollum. Aanstaande zaterdag speelt de Pruttelpot formatie om 15.30 thuis op sportpark Baensein tegen MN en W uit Hijum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00