Invicta wint duel van Spannum · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Invicta wint duel van Spannum

maandag 20 april 2015

Zaterdag 18 april stond Spannum op het programma voor Invicta. In het najaar verloor Invicta met 16-8 van deze ploeg in Spannum. Het was dus zaak om dit thuis recht te gaan zetten. Marieke van Straten stond vandaag op de plek van Wilma Grijpma, vanwege een blessure.

Al vrij snel wist Anne Jan Miedema het eerste doelpunt te maken voor Invicta. Helaas was Spannum in het begin net iets scherper en zette de stand ook snel op 1-3. Invicta werd wakker geschud en begon scherper te spelen. Door een strafworp van Arjan Kiewiet was Invicta weer dichterbij Spannum gekomen. Voordat Invicta de rust in kon gaan wisten ze dat er een gaatje gemaakt moest worden, wat ook gebeurde. Door doelpunten van Jarich Hiemstra, David van Dusschoten, Arjan Kiewiet en Daniëlle Broersma ging Invicta met 7-4 de rust in.

In de tweede helft was het Invicta die de overhand had. Er werden mooie aanvallen gecreëerd en mooie doelpunten gemaakt. Invicta had de scherpte en de gretigheid terug gevonden die in het begin niet helemaal aanwezig was.  Marieke van Straten wist als eerste na de rust te scoren en vervolgens ook Arjan Kiewiet door een strafworp te maken.  Spannum liet op dit moment ook nog van zich horen en maakte nog twee doelpunten. Jarich Hiemstra kreeg een strafworp mee en wist deze te scoren. In deze wedstrijd werden er een heleboel mooie doelpunten gemaakt, de twee doelpunten die hierna door Invicta gemaakt werden, waren toch wel erg mooi.

Arjan Kiewiet bracht de stand op 11-6 door het maken van een mooie doorloopbal met één hand. Vervolgens was het Sijke de Vries die zich verstapte en door haar enkel ging. Elisabeth Visser – Thalen werd in het veld gebracht. Zij stond nog geen tien seconden in het veld en wist al te scoren zoals alleen zij dat kan; een Liesbethje. Jarich scoorde hierna nog een mooie afstander en bracht de stand op 13-6. Spannum wist hierna nog twee maal te scoren en daar bleef het bij. De wedstrijd werd afgesloten met een afstandsschot van Arjan Kiewiet en hiermee won Invicta de wedstrijd met 14-8. Volgende week speelt Invicta om 15:30 uur uit tegen DTG.

© Verslag: Gerdien

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00