Invicta 2 in slotfase langs Granaet 4 · Foto('s):

Invicta 2 in slotfase langs Granaet 4

zondag 29 november 2015

Zaterdag 28 november stond de wedstrijd Invicta 2 tegen de Granaet 4 op het programma. Invicta had tot nu toe alleen nog maar gewonnen en de Granaet zat nog op de eerste punten van de zaalcompetitie te wachten.Wegens afwezigheid en blessureleed aan de heren kant stond een oude invicta bekende in de basisopstelling van het tweede. Henryk Reurich was weer in Nederland en speelde met het tweede mee.

In de aanval begon Gertjan, David, Rianne en Esther. In de verdediging Henryk, Raymond, Harmanna en Sijke.
Van het begin af aan liet de Granaet zien wat hun bedoelingen waren. Ze begonnen sterk en de eerste helft ging erg gelijk op. Tot aan de 5-5 was het Invicta die het eerste gaatje van twee maakte. Toch kwam de Granaet weer terug en gingen en de beiden ploegen de rust in met een tussenstand van 7-7.

Na de rust stond Jarich op de plek van David. Invicta kwam scherp de rust uit en Sijke opende de tweede helft met een afstander. Daarna was het de Granaet die het initiatief oppakte. Ze scoorden sterk een paar doelpunten achter elkaar en liepen uit op een voorsprong van 8-11. Deze stand stond op het scorebord met nog minder dan 10 minuten te spelen.

Gelukkig heeft het tweede van Invicta dames als Sijke en Rianne welke samen de stand terugbrachten op 10-11. Nadat Gertjan er zeer koelbloedig een vrije bal er in schoot stond het 11-11. Toen vond Raymond het spannend genoeg geweest. Met een mooie doorloopbal en een kansje maakte hij er weer twee verschil van in het voordeel van Invicta. Daarna was het Uulco, die inmiddels Jarich had afgelost, die er met twee doelpunten voor de 14-11 en de 15-11 aantekende.

De Granaet maakte nog een doelpunt tegen, maar dit veranderde de uitkomst van de wedstrijd niet meer. Het tweede van Invicta heeft zo ook haar derde wedstrijd gewonnen en is bezig aan een erg goede reeks in de zaal. De eerst volgende wedstrijd is in Mantgum tegen WWC 2. Invicta 2 staat met Pallas ’08 en De Parabool 5 op een gedeelde eerste plek met zes punten uit drie wedstrijden. WWC 2 staat op de 5e plek in de poule.

© Verslag: David van Dusschoten

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00