Invicta 2 wint van DTL 2 · Foto('s): Sake Beerstra

Invicta 2 wint van DTL 2

zondag 23 november 2014

Op zaterdagavond 22 november stond voor Invicta 2 de thuiswedstrijd tegen DTL 2 op het programma. In de Van der Bijhal werd er om 19:15 uur begonnen aan deze wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam voor het tweede team het goede nieuws dat er een constructie is gevonden voor de coaching van het team. Uulco Hoekstra, Willem Krootsma en Yme Westra zullen de coaching van het tweede team voor hun rekening nemen. Uulco Hoekstra en Willem Krootsma stonden dan ook direct tijdens deze wedstrijd al als coach langs de zijlijn.

In de aanval begonnen Anne-Jan Miedema, Tim Sterkenburg met naast hun de dames Jessica Wierenga en Danielle Broersma. In de verdediging stonden Raymond Wierenga, Peter Veldman, Inge Sterkenburg en Hinke Beets. Invicta begon scherp aan deze wedstrijd, maar DTL wist hier goed in mee te gaan. Na twintig minuten stond het 2-2. Door een strafworp van Tim en een afstander van Danielle wist Invicta voor het eerst en kleine voorsprong van twee goals te pakken. Peter maakte vervolgens een goal waardoor het gat van drie goals gemaakt werd. DTL liet zich niet uit het veld slaan en zorgde ervoor de aansluiting weer te vinden, 5-3. DTL kwam verder terug op 5-4, dit was tevens de ruststand.

Na rust begon Invicta goed aan de tweede helft. Anne-Jan scoorde een mooie afstander, 6-4. De gehele wedstrijd bleef het scoreverloop gelijk opgaan. Er was een dipje te zien bij Invicta en het scoren ging moeizamer. Maar er werd door de ploeg doorgegaan en ze wisten dat er nog wel een goal zou gaan vallen. Jessica wist dan ook de 7-7 op het scorebord te zetten nadat Invicta voor het eerst deze wedstrijd tegen een achterstand aan keek. Gertjan wist vervolgens de 8-7 te maken via een strafworp.

Na 26 minuten was de stand 8-8 gelijk. Een spannende eindfase was aangebroken. Maar door een afstander en een doorloopbal van Anne-Jan Miedema en een afstander van Marieke van Straatten die de tweede helft gespeeld heeft, werd er dan toch een gat geslagen, 11-8 met nog twee minuten te gaan. DTL wist de 11-9 nog binnen te schieten. Eindstand werd uiteindelijk 12-9 voor Invicta 2.

Doelpunten: Anne-Jan (4), Peter (2), Danielle (2), Gertjan (1), Tim (1), Jessica (1), Marieke (1)

De competitie is goed begonnen voor Invicta. Het team en de nieuwe coaches zijn nog ongeslagen! Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen TDK 2 op het programma in Menaldum.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00