Invicta 2 wint verdiend van DTS 2 · Foto('s):

Invicta 2 wint verdiend van DTS 2

zondag 28 september 2014

Het was al wat jaren geleden dat deze derby op het programma stond. Beide teams stonden met 4 punten in de middenmoot en moesten winnen om de aansluiting met de top te houden. Invicta had vorige week dik verloren van DTG 2 en was er op gebrand dit keer de punten mee naar Kollum te nemen. De Kollumers begonnen fel aan de wedstrijd en namen al vlot een 1-4 voorsprong.

Deze voorsprong bleef lang in stand de tweede helft. Door mooie acties van Weinyk Drost kon Gertjan Oppersma kansjes achter de korf afronden. Ook Elisabeth Thalen was met enkele doelpunten belangrijk voor het team. Toch wist DTS aan het eind van de eerste helft dichterbij te komen en was de ruststand 6-7.
De tweede helft kwam DTS snel op gelijke hoogte (7-7), maar Elisabeth Thalen vanaf de strafworpstip en Anne Jan Miedema brachten het verschil weer op 2. Met nog 25 minuten te spelen kwamen Eelco Egberts en Baukje de Vries in het veld. Invicta hield het verdedigend goed dicht, maar wist zelf ook niet meer te scoren.

De mooiste kansen werden gemist en zelfs een strafworp werd er niet in gegooid door Eelco Egberts. Zo werd de wedstrijd uiteindelijk op zijn Italiaans door een goede verdediging gewonnen. De eindstand was dus 10 minuten na rust al bereikt. Invicta staat nu gedeeld tweede en moet de laatste wedstrijden nog spelen tegen Lemmer 2 en Harich 3, die beide onderaan bungelen op de ranglijst. Wie weet wat er dan nog mogelijk is!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00