Invicta deelt tweede plaats met Harich · Foto('s): Sake Beerstra

Invicta deelt tweede plaats met Harich

zondag 22 mei 2016

Zaterdag 21 mei stond de wedstrijd Invicta 1 tegen Harich 1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd op deze warme dag, want beide teams draaien bovenin de poule mee. Harich staat met 18 punten op de derde plek en Invicta met 20 punten op de tweede plek, onder Noordenveld.

Om 15.30 gaf de scheidsrechter, de heer Schuitema, het signaal dat de wedstrijd van start kon gaan. Harich startte de wedstrijd scherp en zorgde binnen drie minuten voor een voorsprong van 2-0. Echter, door een snelle reactie van het aanvalsvak van Invicta kon verdere voorsprong voorkomen worden. Met een doorloopbal en een strafworp van Jarich Hiemstra werd de tussenstand weer gelijk getrokken.

Vervolgens pakte Harich de draad weer op en scoorde vier keer achter elkaar, doormiddel van een strafworp, een vrije bal en twee kansjes. Invicta wist daarentegen haar kansen niet te benutten. Waarom Invicta niet wist te scoren is niet helemaal duidelijk. Misschien door de warmte, het einde van het seizoen of de druk van de tegenstander. Het resultaat was in elk geval dat Harich met een 4-10 voorsprong de rust in ging.

Na de rust gingen de oranjehemden, ondanks de toespraak van de coach, helaas op dezelfde voet verder. Ondertussen was er gewisseld en stond Jetty op het veld. Twintig minuten voor het einde kwam ook Ruurd in het spel. Hierdoor kwam Invicta weer in actie en wisten ze de voorsprong van Harich terug te brengen tot een verschil van twee punten (14-16). Invicta was weer op dreef, maar helaas was er niet genoeg tijd om nog van Harich te winnen.

In de laatste minuut krijgt Harich nog een strafworp mee en doet Andre Kalsbeek een publiekswissel. Gert Jan Oppersma neemt de plek in van Arjan Kiewiet. Het is namelijk de laatste thuiswedstrijd die Arjan bij Invicta speelt. Onder luid applaus verlaat hij het veld waarna hij nog een presentje in ontvangst neemt. Ze wensen Arjan voor het volgende seizoen veel succes bij OWK.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00