Invicta maakt gelijkmaker in laatste seconden · Foto('s): Sake Beerstra

Invicta maakt gelijkmaker in laatste seconden

zondag 23 november 2014

Afgelopen zaterdag stond er weer een derby op het programma. DTS was de tegenstander. Op het veld was er al een onderlinge ontmoeting geweest. Die wedstrijd leidde Invicta een groot deel van de wedstrijd. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. In de zaal had Invicta de week ervoor dik gewonnen van Spannum. Een week eerder had DTS verloren met dubbele cijfers van HHV. DTS stond onder leiding van Johan Boerema, een oud-invicta speler die de jonge spelersgroep bij DTS in goede banen probeert te leiden.

Bij DTS is er ook de nodige concurrentie op de herenkant. Zelfs Anton Postma werd op het veld al gepasseerd door zijn concurrenten. Gelukkig stond hij vandaag wel als wissel/reserve op papier. Hij hoefde niet te worden ingezet, de mascotterol was vandaag genoeg voor hem. Er was weer het nodige publiek op afgekomen. De wedstrijd werd gestart om 20:30 uur door achter afgezien een goede leidende scheidsrechter.

Het bleek al snel dat de ballen deze avond gemakkelijk door de korf vlogen. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij Invicta steeds de leiding nam, Invicta draaide best lange aanvallen en soms werden deze mooi afgerond. Marleen Boersma maakte het het aanvalsvak van Wilma Grijpma wel lastig door soms het blok op Ruurd Meindertsma te zetten en hem de bal af te pakken bij de rebound. Jarich Hiemstra ging bij Invicta voorop in de strijd en pakte verdedigend een aantal ballen er tussenuit. Ook aanvallend liet hij vandaag van zich spreken. Hij zorgde voor de 2-1 bij Invicta. Invicta kwam via een mooie doorloopbal van Sijke de Vries op een 4-3 voorsprong. De Surhuizumers kwamen naast de Kollumers te staan door een afstander van Sytze Hansma en Marleen Boersma die vandaag voor 3 goals zou tekenen, 5-5. De grootste voorsprong die Invicta nam was een verschil van drie goals, 9-6. Ook DTS beschikte over een makkelijk scorende heer, Jouke Spoelstra. Hij zorgde ervoor dat DTS van 10-8 tot 10-10 kwam. Gelukkig kon Invicta voor de rust nog een strafworp versieren via een mooie actie van David van Dusschoten en Arjan Kiewiet.

Na de rust scoorde Annemarie Postma, de gelijkmaker. Op 12-12 verdraaide de vaste kracht Folkje Tjalsma haar knie, dat was een domper voor de ploeg. Gelukkig stond Danielle Broersma klaar en zij viel direct keurig in door vrij snel de 14-12 te scoren. Maar ook de doelpuntmachine van DTS stopte niet, Jouke Spoelstra stond weer op en jaagde twee ballen door de mand. Gelukkig werden de Invicta heren David van Dusschoten en Arjan Kiewiet goed bediend door Gerdien Kuipers, de nieuwe aanwinst van Invicta en Danielle Broersma. Via een mooie passeerbeweging van David kwam Arjan vrij te staan en hij maakte het weer koel af. Vervolgens maakte David zelf ook nog een kansje. 16-14 Maar ook de roodwit hemden konden vandaag over verschillende schakels scoren. Sieuwke Venema maakte een mooie afstander, 16-15. De jongste spits van Invicta liet ook van zich horen en Sijke de  Vries maakte de 17-15. Er stonden op dit moment nog vijf minuten op de klok. Annemarie Postma en Marleen Boersma zetten binnen twee minuten DTS op gelijke hoogte. Nog drie minuten te gaan. En waar Invicta voor vreesde, gebeurde. Jouke Spoelstra, die vandaag al het nodige had laten zien, maakte een knappe afstander. Invicta kwam voor het eerst op een achterstand te staan 17-18.

De spanning was te snijden en tot overmaat van ramp werd er ook nog een dubieuze strafworp gegeven door overigens goed leidende scheidsrechter. Jouke Spoelstra kon wederom de wedstrijd beslissen maar vreemd genoeg was deze klus moeilijker dan de vijf afstanders die hij al gemaakt had. Hij faalde. En nu gebeurde waar hij zo bang voor was. Met nog dertig seconden te gaan ving Arjan Kiewiet de bal bij de rebound, de bal kwam snel bij Ruurd Meindertsma terecht en hij probeerde van verre afstand toch nog een punt uit het vuur te slepen. Helaas trof hij geen doel. Gelukkig kon Jarich Hiemstra nog eenmaal aanleggen op een been vanaf de zijlijn. En hij maakte zijn en Invicta’s avond toch nog tot een klein feestje. Hij zette de eindstand op 18-18.

De wedstrijd was afgelopen. Invicta kroop door de gleuf van de naald want dit had heel anders kunnen aflopen. Het publiek had weer een mooie avond gekregen. Invicta en DTS lieten zien dat er genoeg scorend vermogen in beide ploegen zit. Beide ploegen hadden een mooie wedstrijd gehad en ook werd er nog nagesproken over wat goed en fout ging. Zelfs de DTS heren bleven nog lang nazitten onder het genot van een drankje en zo werd de avond goed en gezellig samen afgesloten. Invicta hoopt volgende week punten te pakken tegen de koploper Achilles uit Almelo.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00