Sake Beerstra

Invicta/Frigro 1 speelt eerste zaalwedstrijd gelijk

zondag 12 november 2017

Afgelopen zaterdag moest de “Pruttelpot-Formatie” van Invicta/Frigro het opnemen tegen Lintjo  uit Oldeberkoop. Op het veld wist Invicta/Frigro de winst te pakken. De “Pruttelpot-Formatie” was er op gebrand om ook de eerste zaalwedstrijd en tevens thuiswedstrijd te winnen. Pupil van de week was deze keer Gitte Bijlsma. De bal werd deze week aangeboden door Buitengewoon Mooi uit Kollum.

Voor Invicta/Frigro begonnen deze wedstrijd in de aanval: Gert-Jan Oppersma, Anne-Jan Miedema, Gerdien Kuipers en Hinke beets. Verdediging bestond uit: Wim Oostra,  David van Dusschoten, Marieke van Straten en Sijke de Vries. Om 14:50 uur floot de scheidsrechter de heer Flinkert voor het begin van de wedstrijd. Lintjo was de eerste die de korf wist te vinden en kwam ook op een 0-2 voorsprong. Marieke van Straten hield de nul voor de Kollumers van het scorebord door een strafworp te benutten. Daarna ging het steeds gelijk op tot een stand van 7-8.

Voor Invicta/Frigro wisten Gert-Jan Oppersma, Marieke van Straten, Hinke Beets en Sijke de Vries de korf nog een aantal keer te vinden. Het duel werd steeds feller en er kwamen af en toe wat opstootjes. Dit resulteerde dat Hinke Beets in de 23e minuut een gele kaart kreeg. Lintjo wist hierna een gat te slaan van 4 doelpunten en zo gingen de ploegen de rust in met een 7-11 stand.

Na rust kwam Lintjo zelfs op 5 doelpunten voorsprong voordat Invicta/Frigro echt wakker werd dat er snel iets moest gebeuren. Ruurd Meindertsma kwam in de ploeg voor Anne-Jan Miedema. Invicta/Frigro kwam er naarmate de tweede helft vorderde steeds beter in het spel in het wist het gaatje zo ook langzaam aan te dichten tot een 11-12 stand. Eerst was het Sijke de Vries die in totaal 4 doelpunten wist te maken die de ban brak, daara scoorden Ruurd Meindertsma, Hinke Beets en David van Dusschoten. Nadat ook een heer van Lintjo geel had gekregen brak er een hele spannende slotfase aan die beide kanten op kon vallen.

Lintjo bleef tot 15-15 steeds op voorsprong komen en Invicta/Frigro wist steeds weer terug te komen. Het was Sijke de Vries die de “pruttelpot-formatie” voor het eerst op een 16-15 voorsporng wist te zetten. Het werden spannende laatste minuten. Nadat Lintjo weer gelijk kwam op 16-16 was het Ruurd Meindertsma die ook zijn vierde van de middag op het scorebord zette en zo Invicta/Frigro weer op voorsprong zette. Het laatste doelpunt viel helaas aan de kant van Lintjo waarmee de scheidsrechter het enerverende en soms verhitte duel op een 17-17 stand af floot. Beide teams hadden misschien op meer gehoopt maar moesten met een punt het vel verlaten.

Volgende week speelt het eerste en tweede de beladen derby tegen Harkema. Alle publiek is dan ook weer zeer welkom om de selectie te steunen en ze naar de overwinning te schreeuwen. Invicta/Frigro 1 zal om 17:30 uur aantreden tegen Harkema 1, daarna om 18:40 uur zal Invicta/Frigro 2 aantreden tegen Harkema 2. De wedstrijden vinden plaats in de sporthal van Harkema aan de Fugelkamp. Ze hopen als selectie jullie daar volgende week te zien.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00