Jeugdig Kollum komt tekort · Foto('s): Roel Bergsma fotografie
  Roel Bergsma fotografie

Jeugdig Kollum komt tekort

zondag 26 april 2015

Om nog een sprankje hoop te houden voor behoud van het tweede klasserschap moest er zaterdag van Heerenveense Boys gewonnen worden. De ploeg uit Heerenveen speelt niet meer mee voor de prijzen en ook degraderen kan niet meer, dus moest Kollum zijn slag slaan in deze belangrijke wedstrijd.

Met veel jeugd in de gelederen begon men vol goede moed aan de strijd die in de zesde minuut bijna resultaat opleverde toen na een voorzet van Romke Bos , Ruben Merkus leek te scoren, maar zijn inzet was te zacht zodat een verdediger op de lijn redding kon brengen. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak, na slecht uitverdedigen van de Kollumers nam Dimer Leemburg de bal vol op de pantoffel en liet debutant keeper Sjoerd Buwalda kansloos. Lang konden de Heerenveners niet genieten van deze voorsprong, want enkele minuten later was het Hein van Marrum die na een voorzet van alweer Romke Bos simpel kon binnen tikken en de stand gelijk trok. Het spel golfde daarna heen en weer, maar de betere kansen waren voor Kollum en alleen jammer dat de trekker niet definitief werd overgehaald. Hein van Marrum kopte na een half uur spelen in kansrijke positie net naast en zo waren er meer kansjes die benut hadden kunnen worden.

Na rust gooide Heerenveense Boys wat meer fysiek geweld in de strijd en de Kollumers hadden het daar moeilijk mee. Direct na rust was het Ferdinant Bijma die een teenlengte tekort kwam om de Boys weer op voorsprong te brengen. Ook Kollum kreeg nog enkele riante kansen, zo was het  Romke Bos die net naast schoot en Joop Pijnacker alleen voor de keeper de bal over zijn voet liet rollen. De Boys kwamen na een uur spelen gelukkig op voorsprong toen na een voorzet vanaf links Sjoerd Buwalda de bal klemvast leek te hebben, maar het leer toch weer liet vallen zodat Oane Pier Hornstra simpel kon binnen tikken. Na dit doelpunt creëerde Kollum te weinig om ook maar enigszins op een punt aanspraak te maken, al was Ruben Merkus nog dicht bij een gelijkmaker.

Ook Heerenveense Boys bakte er weinig van, maar toch was het Gabe-Teun Top die de 1-3 op het scorebord bracht in blessuretijd. Kollum nam in deze fase alle risico waardoor er achter gaten vielen en zo konden de Boys in een counter nog profiteren. Voor Kollum komen er nog twee wedstrijden waarin men het vege lijf nog kan redden, maar dan nog is men afhankelijk van andere teams.
Verslag: Jan Hoving

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00