Judo Kings actief in Hasselt · Foto('s):

Judo Kings actief in Hasselt

maandag 23 mei 2016

Zaterdag 21 mei zijn de judoka’s van de KINGS vertrokken naar Hasselt voor het jaarlijks terugkerende BPO toernooi. Minke de Ruiter (De Westereen) en Brian Smid (De Westereen) wisten beide kampioen te worden in hun poule. Beide judoka’s moesten de voorrondes door om zich te kwalificeren voor de finalewedstrijden en ook daarin wisten zij alle wedstrijden te winnen!

Quinten v.d. Veen (De Westereen) is nog maar 11 jaar en doet mee in de leeftijdscategorie -15 jaar. Hij wist een heleboel wedstrijden te winnen, maar verloor er helaas 1 op een klein strafje, waardoor hij knap tweede werd. Margje Busstra (Grou) en Wesley Smid (De Westereen) hebben beide de bronzen plak verdiend.

Margje had een kleinere poule met 5 judoka’s en moest helaas twee sterke dames voor zich laten, maar wist de andere twee wedstrijden met overmacht te winnen. Wesley moest ook de voorrondes winnen en deze waren bijzonder spannend. In de finale ronde wist hij ook nog een wedstrijd te winnen waardoor hij brons verdiende.

Hidde Auke vd Heide (Kollumerzwaag) was sterk, won een partij met een knappe verwurging en verdiende in de voorrondes ook een plekje in de finale. In de finale waren de judoka’s te sterk, maar desalniettemin een mooie vierde plaats verdiend.

Helaas wisten Cris Smid (De Westereen), Annemarie de Bruin (De Westereen) en ook Milou Hendriks (Grou) geen prijs te winnen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00