Judo Kings succesvol in Den Haag

Maandag 13-11-2017
DEN HAAG - Afgelopen weekend, zaterdag 11 en zondag 12 november, zijn de Kings actief geweest in Den Haag om daar deel te nemen aan het adidas internationale residentie toernooi. In de enorme sporthal, met vlaggen aan het plafond van de deelnemende landen en het Haagse volkslied aan banners door de hele hal opgehangen was, werd de sfeer gezet voor een sterk judo weekend.

Op zaterdag mochten de U12 (judoka’s onder de twaalf jaar) en U15 (judoka’s onder de vijftien jaar) hun kunsten vertonen. De U15 was bijzonder sterk bezet, de poules waren soms wel gevuld met 50 deelnemers, uiteindelijk kan daar dan maar één kampioen uitkomen. Mark Klokman (Feanwâlden) wist uiteindelijk als enige het U15 toernooi op zijn naam te schrijven in de klasse U34kg. Het zilver werd gewonnen door Sem Walinga (Dronrijp) in de klasse U50kg en Quinten v.d. Veen (De Westereen) in de klasse U42kg. Rixt Geertsma (Feanwâlden) won het brons in de klasse U48kg.

Zondag moesten de judoka’s in de U18 aantreden, als je je als judoka wilt plaatsen voor Europa Cups dan dien je deel te nemen aan het rankingtraject. Het toernooi in Den Haag is hier het eerste meetmoment. Nathan Klokman (Feanwâlden) kwam het verste. Hij wist de halve finale te halen, helaas ging deze partij nipt verloren, maar had dusdanig veel kracht gekost dat de partij om het brons niet meer goed gespeeld kon worden en ook verloren ging. Nathan werd 5e. Berber Ludema (Dokkum) verloor haar eerste partij in de golden score, ze won de tweede partij sterk met een vol punt, maar verloor vervolgens weer en werd uitgeschakeld voor het toernooi. Marije Westra (Buitenpost) verloor helaas gelijk twee wedstrijden.

terug naar overzicht
Mark Klokman werpt zijn tegenstander met een voetveeg
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie